Zuid-Korea krijgt een 5G-netwerk op de meest enge plek ter wereld, namelijk de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. In Freedom Village wonen 200 mensen die recht hebben op internet.

Advertentie

Vandaag lanceert de Zuid-Koreaanse telecomprovider KT Corp zijn 5G-netwerk op de meest enge plek ter wereld, namelijk tussen Noord- en Zuid-Korea.

Freedom Village

Wereldwijd worden gestaag 5G-netwerken uitgerold. In het Verenigd Koninkrijk is de nieuwe netwerktechnologie sinds kort al in een vijftal steden beschikbaar. Maar nu kan je ook supersnel internet verkrijgen in Freedom Village, Zuid Korea. Dat is de plek tussen Noord- en Zuid-Korea die we ook wel kennen als een ‘gedemilitariseerde zone’.

Die zone werd ooit beschreven door de Amerikaanse president Bill Clinton als de ‘meest enge plek ter wereld’. En begrijpelijk ook; twee enorme militaire grootmachten kijken elkaar 24/24u in de ogen, de spanning is er te snijden.

Supersnel internet

Uiteraard heeft Freedom Village ook inwoners. Vandaar dat het Zuid-Koreaanse KT Corp overal voor 5G zorgt. KT stelt dat ‘inwoners evengoed recht hebben op online diensten zoals bv. digitale yogalessen of de mogelijkheid om proper water te geven vanop afstand’. Zo wil KT het de inwoners weer een stukje gemakkelijker te maken.

De inwoners van Freedom Village leiden een zeer vreemde manier van leven. Ze kunnen niet zomaar hun huizen verlaten. Iedere keer ze dat willen moeten ze een militaire escorte krijgen, al is het maar om op het veld te gaan werken. Daarom dus dat de komst van het supersnelle internet zo belangrijk is op die plaats, zodat inwoners gemakkelijker vanop afstand dingen kunnen regelen zonder hun huis te moeten verlaten onder begeleiding.

KT Corp logo
KT Corp zorgt voor het goede verloop van een 5G-uitrol in Freedom Village.

Spionage

Om te voorkomen dat Noord-Korea zijn tegenstander kan spioneren heeft KT er extra voor gezorgd dat het 5G-netwerk de grens niet over kan.

Race om 5G

In Zuid-Korea gaat de race om 5G een stukje sneller dan in de rest van de wereld. Het land is al langer bezig met de uitrol van een nationaal 5G-netwerk en wil zo snel mogelijk als eerste kunnen uitpakken met ‘slimme steden’ waarin auto’s autonoom rondrijden en met elkaar kunnen communiceren over het snelle internetnetwerk.

Advertentie