Nieuws

YouTube Music downloadt nu tot 500 liedjes in jouw plaats

YouTube Music analyseert voortaan je luistergedrag.

Youtube heeft weer een nieuwe functie toegevoegd aan zijn Youtube Music. De muziekdienst analyseert je luistergedrag en bepaalt in jouw plaats welke muziek je goed kan vinden om die dan offline te plaatsen.

Youtube kijkt naar je luisterhistorie

Youtube introduceert ‘Slimme Downloads’. Deze nieuwe functie kan op basis van je luisterhistorie tot 500 liedjes downloaden en offline zetten. Youtube Music maakt die selectie op basis van je Mixtape, de liedjes die je geliket hebt of je luisterhistorie in het algemeen.

Je beslist zelf of je deze functie wil gebruiken. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over je data, ‘Slimme Downloads’ is enkel ’s nachts actief én als je smartphone is verbonden via WiFi. Op die manier verlies je dus geen data aan downloads.

‘Moeilijk om te vertrouwen op een algoritme’

The Verge kreeg eerder al inzicht in deze nieuwe functie en is eerder sceptisch tegenover de nieuwe functie. ‘Heb ik deze tool echt nodig?’, vraagt de journalist zich af. Ik kan er wel inkomen, offline muziek neemt wel wat plaats in op je smartphone. Bovendien ga je vertrouwen op een algoritme dat voor jouw beslist welke muziek je zou goed vinden om die dan meteen offline te zetten.

Het hangt er een beetje vanaf hoe je Youtube Music gebruikt. Als je een echte ontdekker bent, is de ‘Slimme Downloads’ functie een echte topper. Indien je meer gesteld bent op eigen onderzoek en graag controle behoudt over je eigen muziekbibliotheek zal je de nieuwe tool waarschijnlijk uitschakelen.

Al is het wel positief dat Youtube Music nieuwe functies krijgt. Sinds de lancering zitten een heleboel Google Play Music-gebruikers te wachten op een migratietool van beide diensten. Echter kan Youtube tot op vandaag niet zeggen wanneer de twee bibliotheken kunnen gemigreerd worden.

Netflix

Ook onze favoriete videostreaming-dienst Netflix gebruikt sinds kort de ‘Slimme Downloads’ functie. Als je bv. een bepaald seizoen bekijkt en stopt bij de 2e aflevering zal Netflix automatisch de volgende aflevering alvast offline vastzetten, indien je verbonden bent met WiFi en genoeg geheugen hebt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business