twitch

Streamingdienst Twitch wil creators meer vrijheid geven over hoe ze betalende abonnees belonen.

Op Twitch kunnen streamers hun brood verdienen met onder andere betalende abonnementen. In ruil daarvoor krijgen betalende gebruikers bijvoorbeeld een VIP badge en custom sub emotes. Twitch wil echter nog wat verder gaan in het belonen van betalende gebruikers en geeft streamers nu de mogelijkheid om streams uit te zenden die enkel bekeken kunnen worden door betalende abonnees.

De functionaliteit heet ‘Subscriber Streams’ en is vandaag gelanceerd in beta. Wanneer een streamer een Subscriber Stream uitzendt, kunnen enkel abonnees de stream kijken. Niet-betalende gebruikers krijgen wel een preview te zien die na een bepaalde tijd verloopt. De gebruiker krijgt na de gratis preview de melding te zien dat hij/zij zich moet abonneren om de stream verder te kunnen kijken.

Voorlopig is de functionaliteit enkel te benutten door een select groepje streamers die voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo moeten ze bijvoorbeeld Twitch Affiliate of Twitch Partner zijn en mag de streamer in de laatste drie maanden geen enkele overtreding tegen de voorwaarden van het platform hebben gemaakt.