Nieuws

Microsoft maakt van Cortana aparte applicatie

Microsoft is druk bezig Cortana zelfstandiger te maken.

The Verge meldt dat het een bètaversie van Cortana heeft gevonden in de Microsoft Store. Volgens de technologiewebsite duidt dat op de verdere afsplitsing van Cortana in Windows.

Cortana wordt zelfstandig

Cortana is nooit de meest populaire spraakassistent geweest. In een poging om Cortana populairder te maken wil Microsoft de spraakassistent loswrikken van zijn Windows-platform. Voorheen was Cortana ingebakken in Windows, dat had het grote nadeel dat als Microsoft de spraakassistent een update wilde geven, dat ook via het reguliere updatesysteem van Windows moest.

Daar zou in de toekomst verandering in komen. De Amerikaanse soft- en hardwaregigant kiest er nu voor om Cortana in een individuele applicatie te gieten zodoende ze gemakkelijker kan geüpdatet worden, maar ook zodat het flexibeler wordt voor ontwikkelaars om de spraakassistent te gaan inzetten.

Afsplitsing is al een tijdje bezig

Microsoft is al een tijdje druk bezig Cortana te veranderen. In Windows 10 heeft het de spraakassistent al losgemaakt, naar eigen zeggen om de gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast heeft het ook hard gewerkt aan de stem en conversaties die je kan voeren. Zo wil het de assistent natuurlijker doen klinken bij conversaties zodat het meer aanvoelt als een echte persoon.

Ondertussen is Cortana een pak zelfstandiger geworden tegenover het begin. Intussen is de assistent beschikbaar voor iOS, kan ze gebruikt worden voor slimme thermostaten en is het mogelijk om via spraak je smart speakers te bedienen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business