Nieuws

Vodafone lanceert 5G met ongelimiteerde dataplannen in het Verenigd Koninkrijk

Vodafone bindt in het Verenigd Koninkrijk de 5G-strijd aan met zijn belangrijkste concurrent, EE.

Vodafone heeft woensdag zijn 5G-netwerk officieel gelanceerd in zeven Britse steden. Opvallend is dat Vodafone ongelimiteerde databundels aanbiedt mét 5G, maar zonder meerkost. Daarmee wil het zich onderscheiden van zijn rivaal EE.

Vodafone besliste zijn volgende zet toen Deutsche Telekom aankondigde dat het ook een beperkte rollout zou doorvoeren van zijn 5G-diensten in de Duitse thuismarkt.

Nick Jeffery, CEO van Vodafone UK, wist te vertellen dat ongelimiteerde dataplannen voor een heuse revolutie zouden zorgen voor zowel de consument als binnen de B2B-sector. “We geven de consument alle data die hij of zij nodig heeft, aar of wanneer die ook gewenst is.”

EE lanceerde op 30 mei al de eerste Britse commerciële 5G-dienst. De telecomoperator begon vanaf toen een hele reeks 5G-abonnementen en 5G-simkaarten aan te bieden. Vodafone zal het echter ietsjes anders aanpakken. De telecomgigant biedt ongelimiteerde databundels, gerangschikt volgens de snelheid van je connectie. Zo heb je voor 23 pond per maand 5G-snelheden tot 2Mbps, en voor 30 pond heb je een connectie zo snel al sje netwerk toelaat. Daarmee is de titanenstrijd tussen Vodafone en EE ook officieel ingezet. Benieuwd hoe lang het in België nog zal duren voor een telecomoperator zijn commerciële 5G uitrolt…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business