Nieuws

Mercedes en BMW ontwikkelen zelfrijdende auto’s voor 2024

Autogiganten Mercedes en BMW bundelen hun krachten voor de productie van de Level 4 zelfrijdende auto. Over vijf jaar zullen we de autonome wagens op de snelweg zien rijden.

Dat de ontwikkelingen op het gebied van auto’s snel gaan wisten we al, maar zo snel? Net nu we een beetje gewend raken aan de elektrische auto’s, zullen we over vijf jaar ook zelfrijdende auto’s op de weg zien, tenminste als het aan Mercedes en BMW ligt.

Officieel

De twee autofabrikanten slaan de handen ineen en werken samen aan autonome wagens. De plannen lagen er al eerder, maar nu is het officieel. Zo laten zij weten in een persbericht.

Het oorspronkelijk doel is het ontwikkelen van technologieën voor bestuurdersassistentiesystemen, sterk geautomatiseerd rijden op de snelweg en automatisch inparkeren.

Het gaat om zelfrijdende Level 4 auto’s wat betekent dat de bestuurder bepaalde taken voor een korte periode kan overlaten aan de auto zelf, zoals het rijden op de snelweg.

Proces

BMW en moederbedrijf van Mercedes Daimler, beschikken samen over maar liefst 12000 rijdeskundigen die zullen werken in samengestelde teams. Dit wordt gedaan vanuit de zogenoemde automatic driving campus van BMW in Munchen en vanuit twee testcentra van Daimler.

‘De experts zullen zich richten op ondersteuningssystemen voor de bestuurder, inclusief sensors en een gezamenlijk datacentrum voor dataopslag, administratie en verwerking en de ontwikkeling van functies en software.’

Dit hele proces zal ongeveer vijf jaar duren, want de automakers verwachten in 2024 de Level 4 zelfrijdende auto’s op de markt te kunnen brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business