Nieuws

Logitech lanceert G Pro-headsets met Blue-microfoonsoftware

Logitech belooft kraakheldere audio en even heldere spraak voor gamers.

De headsets onderscheiden zich vooral met hun microfoonsoftware. Logitech verwerkt namelijk de ervaring van microfoonfabrikant Blue – dat door Logitech werd overgenomen – in de headsets onder de noemer ‘Blue Vo!ce’. Concreet vertaalt dit zich in de mogelijkheid om filters toe te voegen aan je stem. Het gaat dan bijvoorbeeld om filters die ruis wegwerken en bijvoorbeeld een de-popper toevoegen. Deze presets werden toegevoegd aan de bekende G Hub-software van Logitech.

De Blue Vo!ce-software is enkel te vinden in de duurdere G Pro X die voor 129,99 euro over de toonbank gaat. De goedkopere G Pro (99,99 euro) beschikt wel over dezelfde 50mm-audiodrivers, maar mist de microfoonsoftware. Bij de G Pro X krijg je eveneens fluwelen oorkussens bijgeleverd en een kabel om het headset te verbinden met je mobiele apparaat. Bij beide modellen vind je in de doos ook een usb-geluidskaart en y-splitter. Met die laatstgenoemde splitter kan je ervoor zorgen dat je de microfoon en headset afzonderlijk kan verbinden met je geluidskaart.

Logitech meldt verder ook dat ze bij de ontwikkeling van het headset hebben samengewerkt met esports-spelers om er zeker van te zijn dat het headset comfortabel zit, ook tijdens lange speelsessies. Het headset moet namelijk strak genoeg zitten voor de akoestiek en geluidsdemping, maar uiteraard mag het ook niet te strak zitten voor mensen met een bril of een groter hoofd. Logitech maakte hiervoor optimaal gebruik van aluminium, staal, zachte oorkussens en kunstleer. Beide headsets zijn nu te pre-orderen en verschijnen eind juli op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business