Virgin

“Fly me to the moon” van Frank Sinatra is binnenkort geen fantasietje meer.

Ruimtetoerisme is the next big thing. Virgin Galactic zet nu volop in op die nieuwe trend en kondigt een beursgang aan. Virgin Galactic kreeg daarvoor hulp van de nieuwe investeringspartner Social Capital Hedosophia, dat 800 miljoen dollar zal investeren in het bedrijf in ruil voor 49 procent van de aandelen.

De fusie en de investering zullen ervoor zorgen dat Virgin operationeel kan blijven tot het effectief zijn eigen inkomsten kan beginnen genereren. Tot nu toe hebben al zo’n 600 mensen ingetekend om 90 minuten met de ruimtevlucht mee te zweven. Elk van die early birds legde daarvoor een bedrag van 250.000 dollar neer, wat in totaal neerkomt op een bedrag van 80 miljoen dollar.

Branson haalt ook zijn portefeuille boven

Daarnaast heeft het bedrijf ook al een miljard dollar aan eerdere investeringen weten binnen te rijven, voornamelijk van Richard Branson, eigenaar van Virgin.

Het bedrijf van Branson moet wel opboksen tegen meerdere rivalen. Virgin Galactic is namelijk niet het enige bedrijf dat op het idee is gekomen om ruimtetoerisme aan te bieden. Zo vissen ook Jeff Bezos en Elon Musk in dezelfde vijver.