Pokémon kaart

Een verzamelaar uit New York kocht een jaar geleden een Trainer No 3, een van de meest zeldzame kaarten in de Pokémon Trading Card Game voor maar liefst 60.000 dollar, maar hij heeft hem nog steeds niet ontvangen...

Advertentie

Het zal je maar gebeuren, je ben verzamelaar van Pokémon kaarten en hebt een zeer zeldzaam exemplaar gevonden. Je koopt de kaart voor 60.000 dollar op Ebay om hem vervolgens nooit in handen te krijgen.

Het overkwam een verzamelaar uit New York bijna een jaar geleden. De Trainer No. 3 is een van de meest zeldzame kaarten in de Pokémon Trading Card Game, de kaart werd uitgereikt in 1999 op een Japans toernooi aan een speler die derde werd. En dat maakt de kaart zo waardevol, de enige manier om hem in handen te krijgen is als je dus op de derde plek eindigt in dat toernooi.

Beloning

Vrijwel onmogelijk dus, totdat de kaart verscheen op Ebay. De New Yorker greep meteen zijn kans en bood het enorm bedrag van 60.000 dollar voor de Trainer No. 3.  Dit gebeurde in augustus 2018, de kaart werd verzekerd voor 50.000 dollar en werd toen verscheept naar New York. Eenmaal daar aangekomen werd er voor het pakket getekend, maar later bleek dat de inhoud van het pakket leeg was. Wat er met de kaart is gebeurd, is een groot raadsel.

De US Postal Service wil geen commentaar geven of een van hun medewerkers er misschien iets mee te maken heeft. De koper uit New York looft nu een beloning uit van 1000 dollar aan de persoon die hem kan helpen de kaart te traceren. Ook is hij begonnen met een onderzoek.

Hoewel de Trainer NO. 3 verzekerd is kan er geen claim worden ingediend, er is namelijk wel voor het pakket getekend. Dus het is te hopen dat de koper de kaart vindt, anders kan hij fluiten naar zijn geld.

Advertentie