Nieuws

Amerika ziet liever geen Facebook-cryptomunt verschijnen

De Amerikaanse overheid spreekt zich negatief uit tegen de ontwikkeling van de Facebook-cryptomunt Libra.

De Amerikaanse overheid ziet cryptomunten, waaronder ook Libra, de nieuwe cryptomunt van Facebook, als een bedreiging voor de nationale veiligheid. In een persconferentie liet minister van financiën Steve Mnuchin vandaag weten dat het departement voor nationale veiligheid “sterke bedenkingen” heeft dat Libra misbruikt zou kunnen worden door fraudeurs, financierders voor terroristen en andere duistere spelers. Hoewel die bedenkingen niet geheel verrassend zijn, maken ze de opinie van de Amerikaanse overheid over cryptomunten meer dan duidelijk.

Mnuchin zegt wel dat de VS “openstaat voor innovatie en nieuwe technologieën die de efficiëntie van het financiële systeem kunnen verbeteren en die de toegang tot financiële diensten kunnen optimaliseren.” Mnuchin wil voornamelijk de integriteit van het financiële systeem beschermen. Hij meldt dat Facebook en andere cryptobankiers aan dezelfde regels zullen moeten voldoen als de klassieke financiële instellingen.

Voor Facebook zou dat geen verrassing mogen zijn. Hoewel Facebook misschien wel bereid is om te voldoen aan die standaarden, zal het toch te kampen krijgen met tegenstand van het ministerie van financiën en de president zelf, die meent dat cryptomunten enorm volatiel zijn. Sommige wetgevers eisen zelfs dat Facebook stopt met de ontwikkeling van Libra. Anderen gaan dan weer een stapje verder en vinden dat de grote technologiebedrijven geen cryptomunten mogen ontwikkelen. Facebook heeft ondertussen laten weten dat het Libra niet zal lanceren vooraleer de juridische rompslomp achter de rug is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business