Yves Saint Laurent lanceert met het Japanse COTODAMA een exclusieve speaker die de songteksten van je favoriete aanleert.

Advertentie

Een speaker die je de tekst van je favoriete liedjes aanleert? Het kan! De Japanse studio COTODAMA heeft in samenwerking met Yves Saint Laurent een speaker gebouwd die de songtekst van je liedjes op een display toont.

Exclusief en beperkt

COTODAMA verkoopt zijn Lyric Speaker Canvas enkel in de exclusieve Rive Droite-winkels van Saint Laurent. Een speciaal winkelconcept, enkel te vinden op de rechteroever van de Seine in Parijs. De Japanse studio maakt eigenlijk twee soorten Lyric Speakers. Het bedrijf biedt een gewone Lyric Speaker aan. Die ziet eruit als een reguliere speaker, maar heeft een ingebouwd scherm waarop de songteksten worden afgespeeld.

De ‘gewone’ Lyric Speaker van COTODAMA.

De Lyric Speaker Canvas van Saint Laurent is een ander paar mouwen. De Canvas-versie is 1 speaker die uit twee aparte delen bestaat. Het voorste deel is een zwarte display waarop de songteksten worden afgebeeld. Het zwarte display staat licht gekanteld tegen de eigenlijke speaker erachter, die in het lichtgrijs is uitgevoerd. De bedoeling is eigenlijk dat het lijkt alsof het om een LP-cover gaat. De speaker moet dus naadloos in je interieur passen.

Hoe werkt dat nu?

De COTODAMA Lyric Speaker Canvas werkt eigenlijk heel simpel. Het is een WiFi-box die geconnecteerd is met databases als PetitLyrics. Op die manier kan het van elk nummer dat je via Apple Music of Spotify afspeelt de songteksten bovenhalen en laten zien op het scherm. De speaker gaat zelf bepalen wat voor nummer het is en zal zelf animatie aan de songteksten toevoegen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de speaker geen songteksten terugvindt, in dat geval zal hij gewoon leuke animaties tonen zodat het scherm niet saai en zwart blijft. Je kan de speaker enkel via WiFi verbinden, er is geen bluetooth-connectie mogelijk. Verder kan je hem gebruiken via Airplay, Google Cast en Spotify. Uiteraard kan je hem dan gebruiken met alle muziek streamingdiensten die je maar wil.

Er hangt wel een leuk prijskaartje aan de speaker van bijna 2000 euro. Het is ook onduidelijk hoeveel speakers er geproduceerd worden. Zoals eerder vermeld zijn ze momenteel enkel beschikbaar in de exclusieve Rive Droite-winkels van Saint Laurent in Parijs en Los Angeles.

De COTODAMA Lyric Speaker Canvas is één geheel dat bestaat uit twee delen.