Asus ROG Phone II officieel: 120Hz AMOLED-scherm en veel accessoires

Asus heeft zijn tweede ROG-gamingsmartphone eindelijk geïntroduceerd. Ditmaal is er meer RAM-geheugen en kan het scherm nog sneller verversen, ook de batterij is een stuk groter geworden.

In 2018 is het gamingsmartphone-offensief echt tot leven gekomen. Voor het eerst waren de grote merken op het podium te zien, waaronder Asus en Xiaomi. Asus lanceerde in 2018 de ROG Phone, het eerste toestel met een 90Hz AMOLED-scherm. Dit jaar weet de fabrikant zichzelf te overtreffen, met de Asus ROG Phone II. Voor het eerst zien we namelijk een 120Hz AMOLED-paneel, perfect voor de gamingdoelgroep die geen (milli-)seconde kan missen. Net als de vorige generatie, is de Asus ROG Phone II een high-end telefoon, met ditmaal 12GB RAM en 512GB UFS 3.0-geheugen. Daarnaast ligt er een belangrijke focus op de software, waarbij de eindgebruiker zelf kan kiezen voor het uiterlijk.

Asus ROG Phone II

Intern vinden we, zoals je mag verwachten van een gamingsmartphone, de snelste componenten terug. De lijst met specificaties begint bij het 6,6-inch 120Hz AMOLED-scherm, met een resolutie van 2.340 x 1.080 (Full-HD+) en een beeldverhouding van 19.5:9. Om de vloeiende ervaring compleet te maken, is ook de touchinvoer geoptimaliseerd, aldus Asus. Het bedrijf geeft aan dat er een ‘touchlatency’ is van slechts 49ms, in vergelijking met 87ms op een Galaxy S10+. Uiteraard is het moeilijk om te zeggen of deze claims de realiteit weerspiegelen, het gaat uiteindelijk om testen die Asus zelf heeft uitgevoerd. Het scherm zal standaard overigens op 60Hz draaien, met de mogelijkheid om 120Hz per applicatie in te schakelen via Asus’ Armoury Crate-softwarepakket in Android 9.0 Pie.

Qualcomm Snapdragon 855 Plus

Wat betreft software heeft Asus goed op merken zoals OnePlus gelet, het levert immers een stock versie van Android 9.0 Pie mee op de ROG Phone II. Gebruikers krijgen tijdens de setup van het toestel de vraag of ze Asus ROG UI uit willen proberen, of dat de voorkeur uitgaat naar een stock-build van Android. Om de software aan te draaien is er een SoC van Qualcomm aanwezig, specifiek de Snapdragon 855 Plus. Verder zien we dat Asus heeft uitgepakt met 12GB RAM; mogelijk gaat het om dezelfde 12GB module van Samsung die aanwezig was in de OnePlus 7 Pro. Wie graag games en films op zijn telefoon plaatst, zal verder nog blij zijn met de inclusie van 512GB UFS 3.0-geheugen. Al deze componenten krijgen energie van de 6.000mAh-batterij, die opgeladen kan worden met maximaal 30W.

Waar Asus zich met de ROG-smartphones mee wil differentiëren, dat zijn de accessoires die voor de telefoon zijn ontwikkeld. Om te beginnen zal er een AeroActive-koeler komen, die een ventilator bevat om de componenten van het toestel af te koelen. Verder vinden we de TwinView Dock II die we in 2018 al hebben gezien bij de originele ROG Phone, waarmee je een (klein) extra scherm aan je toestel toe kan voegen. Zoals we eerder bij andere fabrikanten van gamingsmartphones hebben gezien, mag ook een gamepad niet missen. Asus zal deze uitbrengen als de ROG Kunai Gamepad, welke je aan de uiteinden van het toestel kan vastmaken. Of we de accessoires in de Benelux gaan zien is nog onbekend.

Beschikbaarheid

Dat is overigens niet anders voor het toestel zelf, want een productpagina van het toestel is er in België in elk geval nog niet. Opvallender is zelfs dat Asus de volledige telefoon-sectie van zijn website heeft gehaald na een recente patentzaak met Philips in Nederland. Mocht je het toestel graag willen aanschaffen, dan zit er waarschijnlijk niets anders op dan het toestel uit andere landen te importeren. Verschillende bronnen geven aan dat de prijs zo rond de adviesprijs van de eerste ROG Phone zal liggen. In de Benelux kwam deze telefoon op de markt voor 899 euro. Prijzen van de accessoires zijn er voorlopig nog niet, dat geldt ook voor een wereldwijde lanceringsdatum van de ROG Phone II.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business