Facebook werkt aan verwijderen scam over Libra-cryptocurrency

Facebook heeft eindelijk actief gewerkt aan het verwijderen van Facebookpagina’s en ads met phishing over de Libra-cryptocurrency, dat wekt geen extra vertrouwen voor de digitale munt.

Terwijl Facebook nog werkt aan het opzetten van de Libra-cryptocurrency samen met zijn partners, heeft de sociale media-gigant ook andere zaken om zich zorgen over te maken, er wordt namelijk op veel plaatsen al phishing verspreidt over de cryptocurrency. Het gaat meestal niet om losse berichten, maar juist om accounts die zich voordoen als officiële pagina’s van Libra over de cryptocurrency. In sommige gevallen verschijnen er zelfs advertenties over Libra die spreken over een ‘pre-orderfase’ van de digitale munt. Gelukkig lijkt Facebook er inmiddels mee aan de slag te zijn gegaan – helaas pas na de rapportage van The Washington Post – en is de phishinggolf verdwenen.

Phishinggolf Libra-cryptocurrency

In veel gevallen zien de pagina’s er erg overtuigend uit en maken ze gebruik van officiële beelden van de campagne van Facebook. Vaak word je via deze pagina’s naar een neppe website gestuurd die de details van bijvoorbeeld je creditcard wil verzamelen. Het gaat echter niet alleen om campagnes die op Facebook worden gevoerd, je vindt ook steeds vaker op YouTube en Instagram berichten of video’s terug die verbandhouden met Libra. Binnen het Amerikaanse parlement is er weinig vertrouwen in de nieuwe digitale munt. Volgens de leden van het parlement zou hij misbruikt kunnen worden door witwassers, terroristen en groepen met kwade bedoelingen, de advertenties helpen hier ook niet bij.

Er wordt dan ook samengewerkt met de Amerikaanse overheid om de munt zo beschikbaar te stellen zodat het moeilijker is om er misbruik van te maken. Bij de introductie van de munt wist het te verrassen met ondersteuning van meerdere partijen, onder andere MasterCard, Visa en PayPal dragen hun steentje bij voor deze munt. Om deze munt verder te ondersteunen heeft het garanties van verschillende banken, evenals de overheid, verkregen. Toch zal Facebook eerst zijn problemen met de phishing-berichten op moeten lossen alvorens de munt écht klaar is voor de wijde wereld. In dit geval is het ook verrassend om te zien dat Facebook niet was voorbereid op een golf van phishing.

BeveiligingLibramastercardmobielpaypalphishingvisa

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen