Nieuws

Google Photos heeft 1 miljard gebruikers

Google Photos is het negende product van Google dat de grens van 1 miljard bereikt, onder andere Android, Gmail, YouTube, Google Maps en Google Search gingen de service al voor.

In vier jaar tijd heeft Google Photos het bereikt, maar liefst 1 miljard mensen maken nu gebruik van de service.

Al vanaf het begin was Google Photos een groot succes, na nog geen half jaar wist de service het aantal maandelijkse gebruikers al op 100 miljoen te krijgen.

Negende in de rij

De service is niet de eerste die de 1 miljard bereikt, een aantal andere services van Google gingen Photos al voor. Te weten Gmail, Google Chrome, Google Drive, Google Maps, YouTube, de Play Store, Android en natuurlijk de zoekmachine Google Search. Waar Google Photos wel in uitblinkt is de tijd waarin ze dit aantal hebben bereikt. Na vijf maanden had de service 100 miljoen maandelijkse gebruikers en na twee jaar, nadat Google de dienst aankondigde, was dat aantal enorm toegenomen: 500 miljoen mensen maakten inmiddels gebruik van Google Photos. Dit in tegenstelling tot Gmail die er 12 jaar over deed om de 1 miljard te halen.

Afscheid Google+

Google Photos was oorspronkelijk een spin-off van Google+, het sociale netwerk van het bedrijf dat eerder dit jaar werd opgeheven. Reden hiervan was de lage gebruikersaantallen van het platform. Even werd gedacht dat dit een slechte invloed zou hebben op Google Photos, die eerder al werd gescheiden van Google+, maar niets is minder waar zo blijkt nu.

Gallery Go

Het volgende doel is het behalen van 2 miljard gebruikers en hiervoor heeft het team Gallery Go in het leven geroepen. Een alternatief voor Google Photos,  ‘Een slimme, lichte en snelle foto en video galerij’ zoals het bedrijf het zelf noemt. Met de app kun je je foto’s en video’s indelen en bewerken. Speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van een onbetrouwbaar netwerk. Het grote verschil met Google Photos is dat je de app ook offline kunt gebruiken, en het neemt maar 10MB in van je telefoonopslag. Ideaal voor bijvoorbeeld op vakantie wanneer je een slechte verbinding hebt, zo kun je alsnog je vakantiekiekjes bewerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business