Google introduceert slimme en offline Gallery Go-app

Google heeft een nieuwe Go-applicatie in zijn appwinkel geplaatst. Het gaat om de Gallery Go-app, als een offline-editie van de bestaande Google Photos-app voor het Android Go besturingssysteem.

In mei 2015 introduceerde Google een dienst die we nog niet eerder hadden gezien: een app waarin al je foto’s te zien waren, deze foto’s werden vervolgens in Google’s cloudservice opgeslagen. Dat zonder ervoor te betalen, Google biedt in zijn Photos-dienst namelijk ongelimiteerde opslag van je foto’s aan. Dat gaat wel ten koste van de kwaliteit van je foto’s, Google comprimeert je foto’s namelijk voor het deze opslaat. Het nadeel is dat deze applicatie vrij groot is en niet zo fijn werkt op een smartphone met een low-end processor, weinig RAM en opslaggeheugen. Om er een oplossing voor te bieden, is er sinds woensdagavond de Gallery Go-app als de (offline) tegenhanger van Photos.

Google Gallery Go

Het grootste voordeel van de Photos-app is dat deze te allen tijde zijn werk offline uit kan voeren, zo schrijft Google in de aankondiging van de app. Tegelijkertijd is het formaat van de app een heel stuk kleiner dan deze van de Photos-app, met 10MB op je interne opslag na de installatie via de Google Play Store. Toch krijg je nog veel van de functies die je tegenwoordig in de Photos-app terugvindt, waaronder de mogelijkheid om je foto’s automatisch ‘te verbeteren’. Je kan uiteraard ook filters op je foto’s aanbrengen en het formaat aanpassen. Als laatste weet Google Gallery Go ook je foto’s bij elkaar te plaatsen als deze bij een gebeurtenis horen, zo kan je te allen tijde de beste foto’s terugvinden.

Het was niet per se verwacht dat Google een offline-versie van Photos uit zou brengen, maar dat maakt het er nog niet minder op. Deze applicatie volgt eerdere Go-apps die de zoekgigant al in de Play Store heeft staan, zoals de Files by Google (ooit Files Go) en Maps Go-applicaties. In de basis zijn ze geoptimaliseerd om te werken op telefoons met het Android Go-besturingssysteem. Android Go is ontwikkeld voor opkomende markten in India en Afrika met een slechte internetverbinding. Ook Facebook, Instagram en Twitter brachten de afgelopen jaren Lite-applicaties uit van hun standaard (en zwaardere) Android-apps om zo een groeiend aantal gebruikers te verwelkomen in deze markten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business