Nieuws

De Google Pixel 4 krijgt een bewegingssensor

In de aanloop naar de lancering van Google's Pixel 4 lanceert het bedrijf weer een kleine sneak-peak in zijn nieuwe vlaggenschip.

In oktober lanceert Google zijn nieuwe Pixel 4. We kunnen nu al niet wachten en Google beseft dat maar al te goed. Het bedrijf kan namelijk zelf precies ook niet wachten tot oktober. In tussentijd blijft het maar sneak-peaks loslaten op de buitenwereld over zijn nieuw vlaggenschip.

Google vs. gezichtsherkenning

Om mee te zijn met de nieuwste trends in smartphoneland geef Google zijn Pixel 4 ook de mogelijkheid om aan de hand van gezichtsherkenning je smartphone open te maken. Dat moet je gebruikservaring met het toestel een stuk verbeteren.  Bij dit soort toevoegingen vanuit Google denken we nogal snel aan privacy en data-problemen. Het bedrijf heeft op dat vlak alles behalve een goed imago, dus stellen we ons de vraag of die gezichtsherkenning wel veilig en sluitend is? In dat geval neemt het Amerikaanse internetbedrijf een serieus risico met zijn nieuwe Pixel 4.

Op de iPhone was het met iOS tot voor kort enkel mogelijk om via gezichtsherkenning in te loggen als je je iPhone recht voor je hielt. Er omgekeerd gaan bovenhangen werkt bijvoorbeeld niet. Die beperking heeft Google weggehaald, je kan inloggen of betalen in welke richting je gezicht ook hangt tegenover de Pixel. Maar ook Apple zal deze beperking in zijn 2019-reeks helemaal weghalen.

https://www.youtube.com/watch?v=KnRbXWojW7c

Project Soli

Al maanden gingen de geruchten rond dat Google zou werken rond Project Soli. Het was niet helemaal duidelijk wat het ging worden, maar het had iets met beweging te maken. Nu schept het bedrijf daar duidelijkheid rond; al zijn de concrete functies wel nog redelijk vaag.

Soli is een radar die bewegingen kan detecteren. In de Pixel 4 zou een sensor aanwezig zijn naast de frontcamera die het mogelijk moet maken om de smartphone met bewegingen te bedienen zonder dat je hem moet aanraken. Die nieuwe technologie zou het mogelijk moeten maken om liedjes te skippen, je ochtendalarm te snoozen of binnenkomende telefoons te negeren gewoon door met je handen of vingers te zwaaien.

Rechts van de audiopoort zit de Soli-radar die bewegingen kan detecteren.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business