Nieuws

Mobile Vikings schakelt data-roaming buiten EU uit

In het midden van de vakantieperiode heeft Mobile Vikings een belangrijke beslissing gemaakt. Om de klant te beschermen tegen torenhoge kosten schakelt het de data-roaming buiten de EU uit.

In een persbericht stelt Mobile Vikings zijn klanten op de hoogte van een nieuwe wijziging in verband met data-roaming. Mobile Vikings heeft sinds vandaag de roaming van mobiele data buiten de EU uitgeschakeld.

Bescherming

Mobile Vikings deed dat naar eigen zeggen ter bescherming van de klant. Eén MB buiten de EU gebruiken kost zo’n 13 euro. Een schandalig bedrag dus. Veel mensen gebruiken die data-roaming toch niet buiten de EU. Je zit al snel aan de limiet van 50 euro, en bij Mobile Vikings is dat het maximumbedrag. Dat wil ook zeggen dat je dan niet meer kan bellen of sms’en.

Tegenwoordig kan je in de meeste landen een goedkoop 4G-kaartje kopen. Zo kan je toch nog gemakkelijk en goedkoop internetten, bezienswaardigheden opzoeken of contact houden met familie en vrienden in het thuisland. In de meeste gevallen bieden providers als Proximus en Orange bepaalde pakketten aan voor als je buiten de EU wil gaan surfen. Die providers proberen de pakketten betaalbaar te maken, maar in de meeste gevallen kom je toch een stuk duurder uit dan wanneer je gewoon een 4G-kaart zou kopen ter plekke.

Robin Hood

De nieuwe zet van Mobile Vikings is op z’n minst noemenswaardig. De provider zou – zeker in vakantieperiodes – veel geld kunnen verdienen met deze diensten. Maar het is leuk om te zien dat de strijder onder de mobiele providers ook eens handelt in het belang van de klant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business