Nieuws

Opnieuw kwetsbaarheden in Intel-chips gevonden

Onderzoekers bij het Roemeense Bitdefender hebben weer een aantal kwetsbaarheden gevonden in Intel-chips. Miljoenen toestellen hebben dit probleem dus het wordt aangeraden om je systeem meteen bij te werken.

Verschillende onderzoekers bij Bitdefender hebben verschillende nieuwe kwetsbaarheden ontdekt in Intel-chips. Zo staat te lezen in de blog van Bitdefender. Volgens de onderzoekers kan je aan de hand van de fout de processoren voor de gek houden en zo informatie achterhalen en uitlezen die natuurlijk helemaal niet voor de kwaadwilligen bedoeld is.

Vierde keer

Ondertussen zijn we aan de vierde fout die onderzoekers vonden, in nog geen twee jaar tijd. Bogdan Botezatu van Bitdefender stelt dat het heel gevaarlijk is omdat informatie kan gestolen worden waar ze normaal niet aan zouden mogen komen, zoals wachtwoorden, privé conversaties. Het gaat om chips bij particulieren én bedrijven.

Daarbij gaat het concreet om Windows-toestellen met Intel-processoren die gemaakt zijn vanaf 2012. Dat zijn dus miljoenen pc’s, laptops en servers. Volgens de onderzoekers bij Bitdefender zijn smartphones, tablets en Mac-computers wel veilig omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden om via de chips aan de gevoelige informatie te geraken.

Updaten is de boodschap

Op 9 juli werd via Microsoft al een update doorgevoerd waarmee dit lek gedicht werd. Als je je Windows-pc dus regelmatig updatet en zorgt dat je de laatste versie hebt, zit je dus goed.

“Dit lek is gevaarlijk omdat informatie zoals privéconversaties of wachtwoorden kunnen worden achterhaald.” Bogdan Botezatu, Bitdefender

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business