Nieuws

Nieuwe Fairphone 3 op 27 augustus

Een smartphone van Nederlandse makelij, dat is de Fairphone. Na twee succesvolle toestellen zou er een Fairphone 3 aankomen.

Ken je de Fairphone al? Deze smartphonemaker van Nederlandse oorsprong lanceerde in 2013 zijn allereerste model. Het doel van de Fairphone is dat je hem gemakkelijk zelf kan repareren of onderdelen vervangen. Het toestel zit dus modulair in elkaar. Duurzaamheid, goede werkomgeving voor de arbeiders en een eerlijke productie staan centraal bij het bedrijf. Kortom; etisch verantwoord ondernemen. Volgens het bedrijf zelf is het de bedoeling dat je toch zo’n 5 jaar toekomt met het toestel zelf.

Derde versie

In 2015 bracht het bedrijf de Fairphone 2 uit, maar eerder dit voorjaar liet de Nederlandse smartphonemaker al weten zijn verkoop en productie van de Fairphone 2 stop te zetten. Het begin van een nieuwe generatie was in aantocht. Nu zou er dus een Fairphone 3 aankomen. Evan Blass, een doorgaans betrouwbare bron twitterde deze voormiddag nog een aantal renders van de Fairphone 3.

Bron: @evleaks. De mogelijke Fairphone 3.

Mogelijke specs

Volgens de renders heeft het toestel aan de achterkant maar één camera, intussen zijn we het al wat gewoon dat er twee of meer aanwezig zijn, maar de producent kiest een duidelijke richting. Verder bevindt zich achteraan nog een vingerafdrukscanner. Bovendien is het opmerkelijk dat het scherm vooraan redelijk wat randen heeft. Vermoedelijk een keuze om het modulaire systeem te kunnen behouden, en om de kwetsbaarheid van het toestel te beperken. Ten slotte zien we zoals vaak de speaker en frontcamera bovenaan met een logo onderaan.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business