Huawei

Huawei bouwt eigen besturingsysteem HarmonyOS voor zowel smartphones als IoT-toestellen.


Eindelijk! Het zat eraan te komen. Er waren de laatste tijd enorm veel geruchten rond het nieuwe OS van Huawei. Namen als ArkOS en HongMengOS kwamen naar voren, maar nu heeft de smartphonegigant officieel zijn eigen besturingssysteem voorgesteld: HarmonyOS.

Harmony

Harmonie, zou het een suggestie zijn van Huawei om meer harmonie in de wereld te creëren en te stoppen met handelsoorlogen en geruchtenmolens? Het zou alvast een mooie boodschap zijn. Vandaag onthult de smartphonegigant op zijn Huawei Developer Conference (HDC) eindelijk zijn nieuwe besturingssysteem HarmonyOS. Volgens het bedrijf is het besturingssysteem zo gemaakt dat het kan ingezet worden op zowel smarthphones als IoT-toestellen. In China zou het besturingssysteem HongMengOS gaan heten.


HarmonyOS zal een Open Source-platform worden waardoor het voor ontwikkelaars gemakkelijker zal worden om toepassingen voor Harmony te ontwikkelen. Verder wil de smartphonegigant op die manier alle toestellen cross-platform laten samenwerken, één Huawei-ecosysteem dus.

Ten slotte benadrukt het bedrijf op zijn ontwikkelaarsconferentie dat de nieuwe Harmony-omgeving een sterke beveiliging heeft waardoor het mogelijk wordt om op een veilige en vertrouwde manier toestellen zoals computers, smartphones, auto’s, speakers en zelfs ijskasten met elkaar te doen communiceren.

“HarmonyOS is totaal verschillend van Android en iOS. Ons doel is om gebruikers een naadloze ervaring tussen Huawei-apparaten te geven.” – Richard Yu, CEO Huawei’s consumentenproducten

Momenteel is nog niet helemaal duidelijk hoever het bedrijf de lijn met HarmonyOS zal trekken, en of het Android in zijn geheel niet meer gaat gebruiken op zijn toekomstige toestellen.