Nieuws

Trump wil geen zaken doen met Huawei

‘The Show Must Go On.’

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China gaat onverbiddelijk verder. Vrijdag liet de Amerikaanse president Donald Trump weten dat de VS niet van plan is om zaken te doen met de Chinese smartphonegigant Huawei.

“We gaan geen zaken doen met Huawei” – Donald Trump

Licenties worden ingetrokken

Je weet het waarschijnlijk ondertussen. Sinds mei dit jaar heeft de overheid in de VS bijna alle licenties ingetrokken van bedrijven die zaken doen met Chinese bedrijven zoals Huawei. Niet veel later werd Huawei specifiek geband, ook van de Amerikaanse netwerken. Eerder nog, in juni, liet Trump weten dat het de licenties gedeeltelijk weer wil toestaan en dat sommige bedrijven weer handel mogen drijven met Huawei. Intussen is onze wispelturige wereldleider weer van gedachte veranderd.

Koppig

“We gaan geen zaken doen met Huawei” vertelde Trump aan de pers in de tuin van het Witte Huis. Verder liet hij nog verstaan dat een handelsovereenkomst zeker mogelijk is, maar dat Huawei daar geen deel van zal uitmaken. Vorige week woensdag nog lanceerde de Amerikaanse overheid een lange lijst met regels of restricties voor bedrijven die netwerkapparatuur willen aankopen.

businessDonald TrumpfinancieelHandelsverbodhuaweilicentienieuwszte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals