Nieuws

Sonos werkt aan draagbare bluetoothspeaker

Wanneer we denken aan Sonos, denken we aan voortreffelijke audiokwaliteit en een gesloten ecosysteem. Waar we niet aan denken, zijn draagbare bluetoothspeakers. Binnenkort komt daar wellicht verandering in.

Uit documenten van de Amerikaanse keuringsinstantie FCC blijkt dat Sonos aan twee nieuwe producten werkt. The Verge bevestigt dit nieuws ook. Concreet gaat het om de S17 en S23. Erg veel weten we daar niet mee, maar uit de documentatie blijkt dat het product met bluetooth werkt, evenals ondersteuning voor het Sonos-ecosysteem. Naast streaming via bluetooth zou wifi-streaming dus ook mogelijk zijn. Het feit dat het product ook een handvat bevat, wijst erop dat het om een draagbaar apparaat gaat. Het apparaat bevat naar verluidt ook een USB-C poort en ethernetaansluiting.

De toevoeging van bluetooth biedt een stuk meer vrijheid. Zo moeten applicaties (zoals Spotify en podcast-apps) niet langer ondersteuning voorzien voor Sonos speakers, maar kunnen gebruikers simpelweg via bluetooth alle audio afspelen die ze maar willen. Zo kan je bijvoorbeeld ook audio van YouTube-video’s afspelen op je Sonos-speaker. The Verge heeft contact gehad met een bron die vertrouwd is met de materie en kon zo enkele leuke feitjes van de speaker achterhalen. Zo zou de speaker Amazon Alexa en Google Assistant ondersteunen en kan het apparaat worden opgeladen via een basisstation (of simpelweg met een USB-C kabel). Op de speaker zou er een afzonderlijke knop zijn waarmee je kan wisselen tussen wifi en bluetooth. De draagbare speaker ondersteunt ook Apple’s AirPlay 2, net zoals andere recente Sonos-speakers.

Auto Trueplay

Wie een Sonos-speaker heeft, herkent vast het gedeelte van het installatieproces waarin je met je telefoon door de kamer loopt om de akoestiek op te meten. De draagbare Sonos-speaker zou echter beschikken over Trueplay, een functionaliteit waarbij de ingebouwde microfoon van de speaker gebruikt wordt om de akoestiek van de omgeving te meten en het geluid daarop aan te passen.

Het is voorlopig nog niet geweten welk product het tweede product, de s23, dan wordt. Wellicht gaat het om een nieuwe versie van de Sonos Amp. We krijgen duidelijkheid tijdens het Sonos-event in New York op 26 en 27 augustus. Recent lanceerden IKEA en Sonos nog de Symfonisk-speakers, een product dat we druk aan het uittesten zijn en waar je onze eerste mening reeds van kon horen in TechPod.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business