Nieuws

Apple klaagt cybersecurity start-up aan die iOS “gekopieerd” heeft

Technologiereus Apple beweert dat cybersecurity start-up Corellium een illegale kopie van iOS heeft gemaakt en trekt naar de rechtbank.

Begin 2018 verschenen de eerste berichten over de cybersecurity start-up genaamd Corellium. De onderneming werkt met gevirtualiseerde versies van Apple’s besturingssysteem iOS, wat een enorm waardevol stukje software is voor beveiligingsexperts. Apple zelf trekt nu naar de rechtbank, aangezien Corellium niet de juiste documenten heeft om iOS op deze manier te “kopiëren”.

Wat doet Corellium?

Corellium zou volgens Apple hun besturingssysteem iOS gekopieerd hebben. Vanuit een bepaald opzicht klopt die bewering ook. De gevirtualiseerde versie van iOS die de start-up verkoopt, bestaat inderdaad uit alle onderdelen van de echte versie. Het verschil is dat Corellium hier de controle behoudt en bijvoorbeeld in staat is om iOS te “pauzeren” zodat beveiligingsexperts kunnen kijken wat de achterliggende code op dat exacte moment aan het doen is. Zonder commerciële tussenkomst van Apple is dit soort software veel efficiënter en aangenamer om mee te werken, maar de technologiereus wil hier nu een stokje voor steken.

Apple geeft aan dat Corellium de benodigde licenties had moeten aanvragen voordat het iOS op deze manier kopieerde. In de aanklacht is te lezen dat Corellium geen basis heeft om een product te verkopen dat kopers toelaat om een perfecte replica van een Apple-toestel te creëren. Het miljardenbedrijf geeft ook aan dat het cybersecurity-research niet wil tegenhouden, maar wat Corellium hier doet met iOS, zou simpelweg illegaal zijn. Daarom vraagt het nu om een schadevergoeding van de start-up om te compenseren voor de gemiste inkomsten.

Corellium zelf heeft tot slot nog niet gereageerd op de aanklacht.

aanklachtappleBeveiligingbusinesscorelliumcybersecurityrechtszaak

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals