In een ultieme poging om een AirDrop-variant voor Androidtoestellen te voorzien werken Vivo, Oppo en Xiaomi samen aan een betere gebruikerservaring.

Advertentie

In een post op het Chinese WeChat onthullen de drie grootste Chinese smartphonemakers (alliantie) – Xiaomi, Vivo en Oppo – dat ze samenwerken aan een variant voor Apple’s AirDrop-technologie. Met AirDrop kunnen iOS gebruikers naadloos bestanden tussen Apple toestellen overbrengen.

Het nadeel is dat deze technologie enkel in Apple’s ecosysteem past en dat je dus geen bestanden naar pakweg een Android-smartphone kan sturen. Dat is frustrerend, je moet dan alsnog apps van derde partijen gaan downloaden om draadloos bestanden over te brengen tussen verschillende merken.

“Fabrikanten zijn van harte welkom om lid te worden van de Inter-Transfer Alliantie.”

Inter-Transfer Alliantie

Om in te spelen op die toenemende frustratie lanceert het nieuwe triumviraat Xiaomi, Oppo en Vivo nu de Inter Transfer Alliance. Een open-source technologie die het mogelijk moet maken om tussen verschillende smartphonemerken gemakkelijk en snel bestanden over te zetten. De alliantie spreekt van een technologie die snel gaat, weinig stroom verbruikt en geen behoefte heeft aan applicaties van derden. Alles zit dus ingebakken in de software.

Uitnodiging

De post op WeChat is meteen ook een uitnodiging voor andere smartphoneproducenten om mee in de alliantie te stappen. “Frabrikanten zijn van harte welkom om lid te worden van de Inter-Transfer Alliantie om zo een efficiënte en draadloze bestandsoverdracht tussen mobiele telefoons te creëren.” Mogelijk zullen in de toekomst giganten als Huawei zich hierbij voegen. Een leuke functie voor Android-gebruikers die al jaren veel gevraagd is.

Met de nieuwe data-overdracht zou je minimum 20MB/s moeten kunnen overbrengen.
Advertentie