Nieuws

WordPad en Paint worden binnenkort optionele toepassingen

Gebruik je WordPad en Paint nooit en wou je dat je die applicaties gewoon kon verwijderen? Dan hebben we goed nieuws!

Vanaf buildversie 18963 van Windows 10 20H1, zullen Paint en WordPad optionele toepassingen zijn, dat ontdekte Windows Latest. Dit houdt in dat je deze features eenvoudig kan verwijderen wanneer je deze niet gebruikt.

In de update worden WordPad en Paint toegevoegd aan de lijst van ‘Optional features’. Je kan dus eenvoudigweg naar de instellingen van je systeem navigeren, deze lijst openen en zo optionele features, zoals Internet Explorer en Windows Media Player, verwijderen. Mis je de toepassingen toch, dan kan je deze via dezelfde lijst ook simpelweg weer installeren.

Eerder overwoog Microsoft reeds om Paint niet langer standaard te voorzien op computers en deze als ‘Paint Classic’ naar de Microsoft Store te brengen. Hier kwam echter reactie op van de gebruikers, die blijkbaar toch niet klaar waren om afscheid te nemen van het programma waarmee ze zijn opgegroeid. Op deze manier blijft Paint dus wel standaard op Windows staan, maar hebben gebruikers tenminste de mogelijkheid om de toepassing eenvoudig te verwijderen wanneer ze deze niet gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business