Nieuws

Nokia wil budgetsmartphone met 5G lanceren in 2020

De eerste smartphones met 5G-ondersteuning zijn voorlopig redelijk prijzig. Nokia wil daar echter verandering in brengen volgend jaar.

Wegens een onbestaand 5G-netwerk in ons land, zijn er nog geen smartphones met 5G op de Belgische markt verschenen. Verschillende merken, waaronder Samsung en OnePlus, hebben reeds toestellen met 5G-ondersteuning, maar die zijn stuk voor stuk enorm duur met prijzen rond en boven de 1000 euro. HMD Global, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de productie van Nokia-smartphones, is van mening dat de prijzen voor 5G-smartphones te hoog liggen en wil daar volgend jaar verandering in brengen met een budgettoestel.

“Budgetsmartphone”

Hoewel HMD Global het heeft over een budgettoestel, gaat de Nokia-smartphone alsnog enkele honderden euro’s kosten. Juho Sarvikas, chief product officer bij HMD Global, gaf aan dat hij graag 5G-smartphones voor de helft van de huidige prijzen zou zien. Dat zou alsnog een bedrag van rond de 600 euro zijn, maar het is alvast een stap in de goede richting. De introductie van een Nokia met 5G die goedkoper is dan de concurrentie, creëert ongetwijfeld mogelijkheden voor het bedrijf. Dit hangt echter sterk af van de adoptie van 5G-netwerken over heel de wereld, want zonder die netwerken, is die ondersteuning niet meer dan een duur extraatje.

Op termijn kunnen we verwachten dat 5G-smartphones over de gehele lijn goedkoper zullen worden. Nieuwe technologie is altijd duur in de beginperiode, maar na verloop van tijd zal de benodigde hardware voor 5G-connectiviteit goedkoper worden zodat ook de prijs van 5G-smartphones kan zakken.

Over de beschikbaarheid per regio is momenteel nog niets geweten. De lancering van het toestel is gepland voor volgend jaar, maar ook hier is er geen indicatie of dit begin, midden of eind 2020 zal plaatsvinden. De hamvraag blijft of België tegen die tijd een functioneel 5G-netwerk zal hebben, maar het gebrek aan nieuws over de 5G-situatie in ons land voorspelt alvast niet veel goeds.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business