Nieuws

Dit is de VoloCity, een autonome vliegende taxi

Het Duitse VoloCopter boekt vooruitgang. Zijn autonome VoloCity heeft zijn eerste geslaagde publieke vlucht achter de rug.

Vliegende taxi’s komen elke dag dichterbij. En niet gewoon vliegend, maar autonoom vliegend. Je stapt dus in een vliegmachien waarbij je de controle nog meer moet overlaten aan technologie. Wie kan dat aan?

Volocopter onthulde vandaag zijn eerste commerciële taxivlucht. Het toestel is gebouwd om vooral in steden te worden ingezet. Het kan maximum twee passagiers meenemen met handbagage. De VoloCity vliegt aan 110km/u en heeft een actieradius van 35 kilometer.

Vierde generatie

VoloCopter lanceert hiermee al zijn 4e generatie elektrische taxi die volledig autonoom kan vliegen. Het toestel ziet eruit als een enorme drone met 18 rotors. Deze laatste generatie is voor VoloCopter een enorme stap vooruit. Maar vooraleer het bedrijf zijn autonome taxi’s in de lucht kan inzetten zal het fors moeten investeren in infrastructuur. Als het bedrijf in de toekomst echt een alternatief voor openbaar vervoer wil worden zal het ervoor moeten zorgen dat het in steden gemakkelijke bereikbaar is en dat er genoeg landingsplekken zijn voorzien.

2023

In ieder geval gaat het bedrijf nu al aan de slag met publieke ritten en start het met publieke tests in Singapore later dit jaar. Eerder al stelde het Duitse bedrijf 2023 als ultieme doel, nu lijkt het dat doel toch zeker te behalen.

Met 18 rotors zou de VoloCity een stuk minder lawaai moeten maken dan zijn voorgangers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business