Nieuws

Dit is het nieuwe ontwerp van de F1 wagens in 2021

F1-wagens zullen er vanaf 2021 toch een stuk anders gaan uitzien. Een nieuw design die de wagens eenvoudiger maakt moet voor verbetering zorgen.

Er zijn nieuwe beelden van de Formule 1 2021-wagens onthuld. F1 en FIA hebben in samenwerking met Team Sauber het nieuwe model in de windtunnel gezet. De tests gebeurden in het grootste geheim en ook de locatie ervan is onbekend.

Weinig enthousiasme

Het nieuwe ontwerp krijgt heel wat veranderingen. Eerder al werd in Bahrein het nieuwe ontwerp voorgesteld maar F1 kon maar op weinig enthousiasme rekenen. Iedereen was er van overtuigd dat het ontwerp er in de uiteindelijke versie toch weer helemaal anders uit zou zien. Maar nu even terug naar dat nieuwe ontwerp. Volgens FIA zouden de wielen van de wagens een stuk groter worden, krijgen ze nieuwe vleugels en moet de turbulentie een pak minder worden. F1 is van mening dat die dingen enkel kunnen als de wagens terug eenvoudiger worden gemaakt.

Schaalmodel

Het eerste schaalmodel (50%) werd gebruikt om in de windtunnel te testen. Uiteraard gaat het hier om een schaalmodel en moeten de échte tests nog gebeuren. Toch is het leuk om al een kleine preview van een mogelijk toch radicale verandering in F1 te zien.

Zo zou het nieuwe 2021-model er moeten uitzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business