Fairphone 3

De Fairphone 3 modulaire smartphone is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order. Deze ethische smartphone denkt aan de planeet.

Fairphone, een sociale onderneming uit Amsterdam, heeft zonet zijn de derde versie van zijn ethische smartphone voorgesteld. De Fairphone 3 is per direct beschikbaar voor pre-order en zal nog in 2019 in de winkelrekken liggen. Wie overweegt om een exemplaar te kopen, kan er zeker van zijn dat het om een telefoon gaat die een zo minimaal mogelijke impact heeft op het milieu. 

Makkelijk te repareren én upgraden

De Fairphone 3 zal opnieuw een modulair toestel worden dat makkelijk te repareren zal zijn en geüpgraded kan worden. Intern zal je echter niet alle materialen vinden die je in een klassieke smartphone vindt. Zo zijn er geen conflictmaterialen (zoals tin) te vinden in de Fairphone 3. Goud is wel aanwezig, maar het gaat in dit geval om Fairtrade goud. Ook de werkomstandigheden bij elke schakel in het productieproces worden nauwlettend in de gaten gehouden. 

Fairphone 3 specificaties

De modulaire smartphone zal Android 9 draaien en komt voorzien van een Snapdragon 632 SoC. Verder zien we 64 GB interne opslag, een vingerafdrukscanner én hoofdtelefoonaansluiting op en in de Fairphone 3. Het dual-camerasysteem is hetzelfde als in de Pixel 3a XL. Accessoires zal je dan weer niet in de doos vinden, want deze zijn niet milieubewust en iedereen heeft waarschijnlijk toch al de nodige kabels van een vorige smartphone of ander apparaat. 

Prijs

De Fairphone 3 komt ook nog eens op de markt aan de schappelijke prijs van 450 euro, wat vergelijkbaar is met vergelijkbare smartphones zoals de Google Pixel 3a XL. De ethische smartphone zal verzonden worden vanaf midden september.  

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Fairphone 3 op 27 augustus

Een smartphone van Nederlandse makelij, dat is de Fairphone. Na twee succesvolle toestellen zou er een Fairphone 3 aankomen.