Nieuws

Netflix-topper ‘The Irishman’ vanaf 27 november beschikbaar

Netflix lanceert op 27 november zijn nieuwe topfilm The Irishman op zijn streamingplatform. Met drie bekende kanjers in de cast.

De nieuwe vermeende topfilm van Martin Scorsese ‘The Irishman’ is vanaf 27 november bij ons te bekijken op Netflix. De film wordt op 1 november al gelanceerd met een première in Amerikaanse cinemazalen.

Netflix-film gebaseerd op een boek

Meestal zijn dat de beste films. The Irishman is gebaseerd op het boek ‘I Heard You Paint Houses’ van Charles Brandt. Concreet gaat het verhaal over een huurmoordenaar, Frank “The Irishman” Sheeran. Op zijn eigen sterfbed verteld Frank over de verdwijning van een zekere vakbondsleider die vermist geraakte in 1975. De zaak werd nooit opgelost. De film toont de georganiseerde misdaad in het naoorlogse Amerika met topacteurs als Robert De Niro, Al Pacino en ook Joe Pesci mag hier zeker niet ontbreken. Kortom, een filmrelease om echt naar uit te kijken.

Cinemazaal > streaming

Het is niet de eerste keer dat Netflix een film eerst in de cinemazaal uitbrengt en dan pas naar zijn eigen streamingplatform. Vorig jaar deed het dat ook met Roma, van Alfonso Cuaron. Drie weken voor de release op het streamingplatform bracht Netflix de film in de zalen. In de toekomst zou de Amerikaanse streamingdienst deze strategie steeds vaker willen toepassen. Een leuke hybride mix van on- en offline filmkijken.

Momenteel is ook niet duidelijk hoeveel het bedrijf verdient aan premières in cinemazalen. De streamingdienst weigert cijfers daarover bij te houden of wil ze gewoon niet delen. Hoe het ook zij, wij kijken uit naar de lancering van The Irishman op 27 november. Duid de film alvast aan in je lijstje, zo krijg je een herinnering wanneer hij beschikbaar is.

Bekijk hier ook ons maandelijks Netflix-overzicht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business