Windows 10 cloud installatie

Is het tijd om Windows 10 opnieuw te installeren? Windows Insiders kunnen de functionaliteit nu al testen voor ze beschikbaar komt.

In de laatste build van Windows 10 die beschikbaar is voor testers via Windows Insider, heeft Microsoft de mogelijkheid toegevoegd het besturingssysteem bij de herinstallatie van je computer via de cloud te downloaden. De mogelijkheid moet gebruikers de kans geven om ook zonder installatie-cd of USB-stick hun Windows-installatie te resetten. 

Zelfde build, versie en editie Windows 10

In Windows 10 versie 1507 werd al de mogelijkheid geïntroduceerd om je installatie opnieuw te installeren zonder dat daar extra schijfruimte voor nodig was. Er werd dan gebruikgemaakt van de reeds aanwezige bestanden en je had dus niet langer een back-up kopie op een aparte partitie nodig. Volgens Microsoft was er echter vraag naar een manier om de benodigde bestanden uit de cloud te kunnen halen, bijvoorbeeld in gevallen waarin de Windows-installatie te hard beschadigd is om nog bruikbaar te zijn. De download zal exact dezelfde build, versie en editie van Windows 10 installeren als er momenteel aanwezig is. 

Windows 10 cloud installatie

Nieuwe tablet-ervaring voor 2-in-1 computers

Naast bovenstaande toevoeging zijn er in de laatste Insider Build ook enkele aanpassingen gemaakt voor gebruikers van 2-in-1 laptops. De gebruikservaring is verbeterd en moet zorgen voor een ervaring die zeer herkenbaar zal zijn voor gebruikers van de desktopversie van Windows 10, met meer ruimte voor taakbalkicoontjes en een sneltoets om het on-screen toetsenbord snel te doen verschijnen. 

Wie interesse heeft in het uitproberen van deze nieuwe functies kan zich inschrijven op Windows Insider. Let wel op dat je bij het herinstalleren van Windows je persoonlijke bestanden niet per ongeluk verwijdert. 

Gerelateerde artikelen

Windows XP-gebruikers zijn een gevaar voor de maatschappij

[Opinie] Als je afgelopen weekend besmet bent geraakt met het WannaCry-virus, dan is dat jouw eigen schuld. Hopelijk is dit een harde les voor iedereen om telkens zijn computer up-to-date te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here