Nieuws

Ook Facebook gaat aantal likes bij posts verbergen

Ook Facebook start met een proefproject waarbij het likes van posts gaat verbergen. De focus moet niet op het aantal reacties liggen.

Zou de wereld er beter van worden als likes op sociale media niet meer de focus zijn? Ik laat het antwoord bij jezelf. Eerder deze zomer liet Instagram (ook van Facebook) al weten dat het in zo’n 7 landen ‘likes’ gaat verbergen. Het gaat nog maar om een proefproject waarbij maar een klein deel van de gebruikers deze nieuwigheid kan zien/gebruiken.

Facebook vs. Jane Manchun Wong

Nu zou ook moederbedrijf Facebook deze functie willen gaan testen op zijn platform. Dat spotte onze bekende Jane Manchun Wong, die zoals altijd, onuitgebrachte functies in de code van applicaties of platformen vindt.

Het idee achter deze nieuwe functie is dat gebruikers niet constant gaan vergelijken met elkaar en om ter meeste likes willen behalen. Want dat is niet de focus van sociale media. De focus ligt bij het feit dat je elkaars content kan bekijken en erop reageren. Het draait niet om het aantal reacties. Kwaliteit boven kwantiteit, zo zou je het kunnen stellen. Volgens TechCrunch zou de nieuwe functie er ook voor kunnen zorgen dat mensen hun posts niet meer gaan verwijderen wanneer ze merken dat er weinig of geen reactie op komt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business