Nieuws

Tesla Model 3-interieur volledig leervrij

Tesla heeft beslist het interieur van zijn Model 3 volledig vrij van leer te gaan produceren. Dierenactivisten kunnen weer op hun twee oren slapen.

Dierenactivisten kunnen weer op hun twee oren slapen. Gisteren nog liet Tesla met een ludieke Tweet weten dat het interieur van zijn Model 3 vanaf nu helemaal vrij van leer is.

Tesla op Twitter

Op Twitter zijn de reacties verdeeld. Gebruikers melden dat Tesla zijn klanten nog steeds de keuze moet bieden om voor echt leer te gaan. Ze betalen immers de prijs van een luxewagen. Waarom dan geen echt leer? Anderen zijn dan weer van mening dat het alternatief dat nu gebruikt wordt, plastiek en olie, echt niet veel beter is dan het gebruik van echt leer. In ieder geval zijn ook de vegans onder ons blij met de keuze die Tesla nu gemaakt heeft. En ja, ook het stuur is niet meer van leer.

PETA

De Amerikaanse dierenactivistengroep PETA strijdt al jaren bij automakers om leer uit hun auto’s te bannen. Tesla weigerde altijd, vooral over het gebruik van leer op zijn stuurwiel. Nu heeft Tesla’s CEO Elon Musk dan toch toegegeven.

Musk vertelde aan technologiewebsite TechCrunch dat het voor Tesla niet zo eenvoudig was om een stuurwiel aan te bieden dat kon verwarmd worden, én dat niet van leer was. Het alternatieve materiaal zou volgens Musk veel gevoeliger zijn wanneer het constant opwarmt en weer afkoelt.

Weg met leren zetels

PETA werkt al jaren samen met het Amerikaanse autobedrijf van Musk. Samen wilden ze een materiaal ontwikkelen dat stevig genoeg was zoals leer, en vooral, dat aanvoelde zoals leer. De organisatie die opkomt voor het welzijn van dieren probeerde eerder al hetzelfde bij General Motors, Volkswagen en Toyota. Maar zonder succes. “Door leer uit zijn interieur weg te halen spaart Tesla duizenden koeien uit die afzien door de wreedheid die het gehele proces met zich meebrengt.”

In ieder geval heeft Musk nu een keuze gemaakt. Echter is de Model 3 niet de eerste ‘veganwagen’ die het merk aanbiedt. Het bedrijf biedt al jaren interieurmogelijkheden aan die volledig leervrij of vrij van dierenmaterialen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business