Vivaldi browser Android

Vivaldi lanceert de Android-versie van hun populaire browser in beta. Is dit de nieuwe beste browser voor op je smartphone?

Vivaldi, de populaire browser die gebaseerd is op het Chromium framework, is nu beschikbaar als Beta op Android-toestellen. Net zoals dat met de desktopversie het geval is, focust de mobiele versie van de browser zich op gebruiksvriendelijkheid en daarom wordt voorzien in een hoop handige functies, waaronder een donkere modus. 

Vivaldi is gebruiksgemak en privacy

Vivaldi zet met deze lancering een grote stap vooruit en hoopt hun missie zo verder te kunnen zetten op mobiel vlak. Het bedrijf wil er immers voor zorgen dat iedereen kan browsen op de manier die het beste bij hen past en dat terwijl hun privacy gerespecteerd wordt. 

Gebruiksgemak en privacy eerst dus. Zij die al bekend zijn met de desktop-app, zullen het alvast zeer eenvoudig vinden om via Sync de mobiele versie van de browser te beginnen gebruiken. Even inloggen met je account en al je bladwijzers zijn onmiddelijk beschikbaar op je smartphone. Panels, Speeds Dials, Notes, Capture,… Alle mogelijkheden die van de desktopversie een succes maken, zijn makkelijk terug te vinden. 

Vivaldi browser Android
De interface van de Vivaldi app uitgelegd.

 

Herkenbaar, maar met unieke functies

Na installatie valt je onmiddellijk op dat het hier niet om een gewone browser gaat en dat komt vooral door de navigatiebalk onderaan. Linksonder kom je Panels tegen, die je naar je geschiedenis brengt, maar ook toegang geeft tot gemaakte notities én downloads. Je moet dus niet telken opnieuw naar een ander menu navigeren en kan gewoon naar links of rechts swipen om van paneel te veranderen. Dit is ook het geval bij het wisselen tussen gewone tabbladen en deze in incognito-modus. Daar stopt het echter niet, Vivaldi voegt ook een knop toe om vooruit en achteruit te navigeren bij het browsen, iets waar je in de meeste mobiele browsers ook weer het menu voor moet openen. 

Vivaldi browser Android

Notities maken is dan weer een functionaliteit die in geen enkele andere browser terug te vinden is en het bespaart je een extra app. Ook het dupliceren van tabs wordt door Vivaldi makkelijker gemaakt dankzij de mogelijkheid tot klonen. Wisselen tussen zoekmachines is dan weer eenvoudig door een bijnaam te gebruiken gevolgd door een spatie. ‘G TechPulse’ bijvoorbeeld om op Google naar TechPulse te zoeken. Verder hoef je ook geen volledige screenshots meer te maken, maar kan je gewoon een deel van je scherm selecteren. De vereenvoudigde weergave tenslotte geeft je de mogelijkheid om advertenties en andere vervelende website-onderdelen te vermijden en enkel de inhoud van een webpagina te tonen. 

De mogelijkheden lijken alvast eindeloos met Vivaldi voor mobiele apparaten. Wie de Vivaldi Beta wil uitproberen, kan hem downloaden via de Play Store.

Gerelateerde artikelen

Getest: Wat is de beste browser in 2020?

Is de snelste browser ook de beste browser? Niet altijd. Wij leggen je het verschil uit tussen de 6 populairste browsers van 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here