Fairphone 3

De Fairphone 3 belooft dat elk onderdeel makkelijk vervangen en gerepareerd kan worden. Het bekende iFixit bevestigt deze uitspraak nu ook.

Advertentie

Op 27 augustus werd de Fairphone 3 officieel gelanceerd. Deze smartphone van Nederlandse makelij zit intussen aan zijn derde iteratie. De belofte van Fairphone is simpel: hun smartphones zijn milieuvriendelijk, makkelijk te repareren en te upgraden zodat je geen nieuw toestel moet kopen als er een onderdeel kapotgaat. Het bekende iFixit heeft de smartphone naar goede gewoonte volledig uit elkaar geschroefd en een perfecte score van 10/10 voor repareerbaarheid gegeven.

De teardown

De volledige teardown kan je bekijken op de website van iFixit, maar wij geven je een kort overzicht van de hoogtepunten. Het valt meteen op dat je de achterkant van de Fairphone 3 met de hand kan losklikken. Voor de batterij geldt trouwens hetzelfde. Sommige onderdelen van de Fairphone 3 moet je wel met een schroevendraaiertje losmaken, maar geen paniek, dat schroevendraaiertje zit gewoon bij in de doos. Het eindresultaat van iFixit was onderstaande foto waar alle onderdelen netjes naast elkaar liggen. De smartphone opnieuw in elkaar schroeven is ook even makkelijk als hem uit elkaar schroeven, aangezien er aanwijzingen in de behuizing van de smartphone staan.

ifixit fairphone 3
Bron afbeelding: iFixit

IFixit geeft de Fairphone 3 een welverdiende score van 10/10 voor repareerbaarheid. Vervangonderdelen (en reparatiehandleidingen) zijn tot slot te vinden op de Fairphone-website en maken heel het reparatieproces nog makkelijker.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here