Firefox

Mozilla lanceert een gratis VPN-functie voor zijn Firefox browser. Momenteel kunnen Amerikaanse gebruikers er al mee aan de slag, maar in oktober zou de dienst ook naar ons moeten komen.

Firefox en veiligheid. Ze gaan hand in hand. Vorige week nog liet de Amerikaanse browsergigant weten dat tracking software van derden standaard zal worden geblokkeerd. Nu trekt Mozilla die lijn door en lanceert het een nieuwe functie in zijn webbrowser: Firefox Private Network. Een VPN-functie ingebakken in de Firefox browser.

Firefox Private Network

Mozilla belooft een veilige en geëncrypteerde weg die je doorheen het internet begeleidt. Op zich is de nieuwe functie best wel handig. Eigenlijk lanceert Mozilla hiermee een eigen VPN, maar zonder de mogelijkheid om je internetactiviteit te verbergen. Als je echt alles wil verbergen, is het nog steeds zaak een VPN aan te schaffen van een derde partij.

Mozilla raadt de nieuwe functie vooral aan voor gebruikers die vaak op publieke wifi-netwerken actief zijn of als je gewoon die vervelende trackers eruit wil!

Beperkte testgroep

Als je de functie al wil testen moeten we je helaas teleurstellen. De nieuwe functie kan momenteel enkel getest worden door Amerikaanse gebruikers. Maar als je al eens een kijkje wil nemen kan dat zeker. Concreet verschijnt er in je Firefox toolbar een nieuwe extensie die de VPN mogelijk maakt. Met een eenvoudige aan/uit knop activeer of deactiveer je het Firefox Private Network.

Gratis tot…

Momenteel belooft Mozilla dat de VPN-functie gratis zal zijn tot… een bepaalde dag. De gratis periode zal dus beperkt zijn, al is niet duidelijk vanaf wanneer je ervoor zal moeten gaan betalen. Eerder dit voorjaar liet Mozilla al verstaan dat het een soort abonnement ging uitrollen voor gebruikers die premium-functies verkiezen. De nieuwe VPN zal daar heel waarschijnlijk een onderdeel van worden.

Firefox
Helaas kunnen alleen Amerikanen de nieuwe functie uitproberen.

Gerelateerde artikelen

Mozilla lanceert abonnementsformule voor Firefox-premium

Mozilla lanceert in oktober van dit jaar een abonnementsformule voor Firefox. Het gaat om een premiumversie met nieuwe opties als cloudopslag en VPN.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here