Nieuws

Apple TV+ zal in India amper 1.40 dollar/maand kosten

Vanaf 1 november is Apple TV+ ook bij ons beschikbaar. In India ligt de maandelijkse prijs veel lager, maar waarom eigenlijk?

Dinsdagavond maakte Apple de prijzen van zijn nieuwe videostreamingdienst bekend. Apple TV+ zal vanaf 1 november in meer dan honderd landen beschikbaar zijn voor 4.99 euro. Een stuk lager dan concurrenten als Netflix, Amazon of Disney+.

Apple TV+ in India

Eén van die honderd landen is India. Het is al langer geweten dat techgiganten hun prijszetting in India serieus aanpassen. Met een doelgroep van meer dan 500 miljoen internetgebruikers hebben bedrijven dus heel wat baat bij Indiërs.

Gisteren berichtte het Amerikaanse Bloomberg dat Apple zijn videostreamingdienst voor maar 1.40 dollar (99 roepies) zal aanbieden in India. Ook daar maakt het een stevige duik in zijn prijszetting. Ter vergelijking: Netflix vraagt 2.80 dollar (199 roepies) en Amazon biedt zijn Prime-abonnement aan voor 1.80 dollar (129 roepies). Dat klinkt allemaal enorm weinig. Toch blijken die prijzen gemiddeld 40 cent per maand hoger te liggen dan India’s eigen streamingdiensten.

Kwaliteit boven kwantiteit

Natuurlijk is de prijs niet de enige factor die meespeelt in de keuze voor een product. Bij videostreaming is ook het aanbod aan films en series heel belangrijk. En net zoals wij, hebbben ook Indiërs liever minder content die steengoed is, dan honderden crappy films of series waarbij je het zelfs geen tien minuten uithoudt (zie Netflix).

Apple zal het echter niet gemakkelijk hebben. De markt van streamingdiensten in India is redelijk verbrokkeld. Toch kan er maar één de grootste zijn. Momenteel is dat Hotstar, een streamingdienst die deels in handen is van een spin-off van Disney. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 24% in handen. Ter vergelijking: Netflix neemt amper 5% in beslag.

Een verbrokkelde streamingmarkt in India.

Leuk om af te sluiten, het Indische Hotstar heeft zelfs zijn eigen versie van The Office. Hieronder kan je de trailer bekijken.

 

apple tvDownloadsHotstarnetflixnieuwsontspanningThe Officetipsvideostreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals