Nieuws

Huawei verkiest Linux boven Windows op laptops

Huawei heeft ervoor gekozen voortaan Linux aan te bieden in de plaats van Windows. Vermoedelijk komt deze zet er nadat het bedrijf door het handelsverbod geen Windows meer kan gebruiken.

Sinds het handelsverbod tussen de Verenigde Staten en China lijdt Huawei ook onder het verbod op Windows-licenties. Microsoft mag deze vanuit de nieuwe wetgeving gewoon niet meer verlenen. Dat maakt dat de Chinese smartphonegigant opzoek moet naar alternatieven om zijn laptops te voorzien van een besturingssysteem.

Linux to the rescue

En daar springt Linux in de bres! Sinds kort levert Huawei laptops voorzien van Linux-distro Deepin. Die versie van Linux werd ontwikkelt door een firma in China en worden nu verkocht in Huawei’s eigen webshop Vmall.

Tweakers bericht daarover dat de meegeleverde Linux-distro een Deepin is. Het gaat om een versie die gemaakt is door een Chinese firma die de Debian-codebase als basis heeft gebruikt.

Optioneel

Verder dan dit is Huawei niet gegaan. Er zijn maar weinig details bekend over de overstap naar Linux. Is het bedrijf van plan om Windows voorgoed te weren van zijn laptops? En wat met de Europese markt? Vermoedelijk zullen deze vragen in de nabije toekomst beantwoord worden.

19 september

Ondertussen heeft de lancering van Huawei’s nieuwe Mate 30 een datum gekregen. 19 september is D-day voor de Chinese smartphonebouwer. Het nieuwe model zal worden aangekondigd in München. De belangrijkste vraag die Sven eerder al stelde is welke software Huawei gaat gebruiken.

In de webshop zie je dat Linux wordt vermeld in de plaats van Windows.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business