Nieuws

Dominique Leroy vertrekt eind deze week al bij Proximus

Het vroegtijdige vertrek van CEO Dominique Leroy bij Proximus moet het klimaat binnen het bedrijf verbeteren. 20 september is haar laatste werkdag.

Zaterdagavond liet Proximus weten dat CEO Dominique Leroy reeds aan het einde van deze week, op 20 september, het bedrijf zal verlaten. Aanvankelijk zou de CEO pas op 1 december stoppen om daarna aan de slag te gaan bij het Nederlandse KPN. De reacties op die overstap waren echter niet mild en de vakbonden eisten bovendien dat Leroy meteen het bedrijf zou verlaten. Dat laatste is nu een feit.

De zoektocht naar een nieuwe CEO voor het telecombedrijf is ook maar net opgestart. De Raad van Bestuur zal donderdag beslissen over het nieuwe profiel van de CEO. In afwachting van een nieuwe CEO zal Sandrine Dufour, CFO van Proximus, tijdelijk de rol van CEO op haar nemen, samen met Stefaan De Clerck, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Ondanks de hetze rond het vertrek van Leroy wordt zij nog uitdrukkelijk bedankt door Proximus “voor de voorbeeldige manier waarop ze haar mandaat als CEO van Proximus tijdens de laatste zes jaar heeft vervuld en voor de fundamentele transformatie die ze heeft opgestart”.

Die fundamentele transformatie is echter nog in volle gang. Zo moeten er de komende drie jaar 1.900 ontslagen vallen en 1.250 nieuwe werknemers in de plaats komen. De nieuwe CEO zal dus meteen zijn/haar handen vol hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business