Nieuws

Google Pixel 4 presentatie: datum bekend

De nieuwe fotogenieke telefoons van Google zijn al maandenlang op het internet te zien. Desalniettemin blijft de Google Pixel 4 presentatie interessant, want de techgigant kan zomaar een trucje of twee achtergehouden hebben.

De telefoons van Google zijn een waar genot voor alle amateur- en hobbyfotografen onder ons. Met relatief weinig skills in fotografie ben je al in staat om prachtige plaatjes te schieten. Zo goed als de kiekjes vaak zijn, zo slecht is Google in het geheimhouden van de specs. Vaak lekt vrijwel alle (interessante) info over deze smartphones voor de release al uit. Ook dit jaar is dat het geval, waardoor de Google Pixel 4 presentatie hoogstwaarschijnlijk niet veel nieuws zal melden.

Google Pixel 4 presentatie

Desalniettemin is het altijd goed om te weten wanneer de nieuwe Pixel-serie uit de doeken wordt gedaan. Website The Verge laat weten in een tweet dat het is uitgenodigd om op 15 oktober een Google-presentatie bij te wonen, en dat kan natuurlijk niet anders dan de Pixel 4 presentatie zijn. Net als vorig jaar zal de nieuwe Pixel-lijn dus in de herfst verschijnen.

Rechts van de audiopoort zit de Soli-radar die bewegingen kan detecteren.

In tegenstelling tot voorgaande jaren lijkt Google het grootser aan te pakken met haar toestellijn. Zo is er onder meer bekend dat de notch verdwijnt, en in de plaats daarvoor vinden we een iets dikkere rand terug dan we gewend zijn anno 2019. In deze bezel zit namelijk een Soli radar. Net als bij de LG G8s ThinQ zijn de Pixels in staat om handgebaren te herkennen en de hieraan gelinkte actie uit te voeren.

De Soli radar stuurt ook de sensoren aan die verantwoordelijk zijn voor het scannen van het gezicht van de gebruiker. Verder is zo goed als zeker dat tijdens de Pixel 4 presentatie zowel de reguliere versie als het XL-model gebruikmaken van maar liefst drie lenzen aan de achterzijde. Naast een reguliere lens verwachten wij een groothoeklens in combinatie met een telelens of dieptelens.

Pixel 4 beschikbaarheid

Helaas is het nog onzeker of de nieuwe Pixel smartphones naar de Benelux komen. Google heeft de afgelopen jaren nooit haar smartphones officieel hier uitgebracht. Gelukkig kun je doorgaans via grijze import alsnog beschikken over de fotogenieke toppers van Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business