Google maps

De incognitomodus van Google Maps krijgt steeds meer vorm. Op dit moment zou de toevoeging reeds in een eerste testfase verkeren.

Advertentie

Tijdens Google I/O 2019 kondigde Google aan dat ze een incognitomodus zouden uitrollen voor Google Maps, net zoals dat ook mogelijk is bij Chrome. Een toevoeging waar velen op zaten te wachten, want niet iedereen is te spreken over alle locatiedata die Google Maps van je bijhoudt. Navigeer maar eens naar je persoonlijke Google-tijdlijn. Daar wordt dag per dag bijgehouden waar je precies bent geweest.

Dankzij de incognitomodus in Google Maps kunnen gebruikers verhinderen dat zoekopdrachten en locatiegegevens worden opgeslagen op je Google-account. Door rechtsboven in de app op je profielfoto te klikken, kan je de functionaliteit activeren. Althans, van zodra deze voor iedereen beschikbaar is. Op dit moment is de functionaliteit namelijk nog in de maak, maar volgens de hoofdredacteur van XDA Developers wordt de functionaliteit reeds uitgerold naar testers. Als die testen goed verlopen, zou de incognitomodus dus binnenkort beschikbaar moeten worden in de Google Maps-applicatie.

Wil je ondertussen heimelijk naar locaties zoeken, dan kan je dat uiteraard doen via Chrome. Daar heb je immers ook de mogelijkheid om een incognitomodus te starten. Vervolgens surf je even naar maps.google.com en je kan naar hartenlust de wereld verkennen zonder je bekeken te voelen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here