Nieuws

Raketsimulator SimpleRockets 2 verschijnt op Android en iOS

Als er altijd al eens hebt willen ervaren hoe het is om een raket de ruimte in te schieten, dan hebben wij goed nieuws voor jou. De ruimtevaartsimulator SimpleRockets heeft vandaag zijn tweede editie gelanceerd voor Android en iOS.

SimpleRockets is een mobiele game dat origineel lanceerde in 2013. Het spel werd gecreëerd door een gameontwikkelaar genaamd Andrew Garrison. Het spel was toen nog een zeer eenvoudige 2D-simulator waar spelers onderdeel per onderdeel hun eigen raket kunnen bouwen en in de ruimte schieten. Aangezien de app succes kende, lanceerde Garrison het spel nadien als pc-game op Steam.

In 2018 zou er zelfs een SimpleRockets 2 komen. Het was opnieuw ontwikkelaar Andrew Garrison die het spel maakte in opdracht van uitgever Jundroo LLC. De eenvoudige graphics van de eerste versie kregen een flinke update, waardoor SimpleRockets 2 een 3D-simulator is geworden. Het concept blijft wel hetzelfde: je bouwt je raket naar eigen wens en lanceert hem in de ruimte. Echter krijgen spelers in deze editie veel meer opties om hun raket te bouwen. Ze kunnen kiezen tussen voorgebouwde onderdelen, of elk onderdeel zelf bouwen uit acht verschillende motortypen, zeven slangen en zes brandstofsoorten. Ook de lanceringen zijn veel realistischer gemaakt. Spelers kunnen nu zelf hun baan rond de aarde berekenen en hun parcours in het heelal uitstippelen. Er werd ook een online community opgericht waarin spelers hun creaties kunnen demonstreren aan elkaar.

Anders dan de eerste SimpleRockets is de pc-versie de mobiele versie voorgegaan. Dit betekent dat veel opties van de pc-game al zijn geïntegreerd in de mobiele game, zodat je al een vrij complete game kan downloaden. Er zullen wel nog verschillende features toegevoegd worden. Welke dat zijn, kan op de website geraadpleegd worden. Het spel is vanaf vandaag beschikbaar in iTunes App Store en Google Play Store en kost €5,50.

Androidapple iosgamemobile gameraketsimulator

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals