Nieuws

Mercedes-Benz stopt ontwikkeling diesel/benzinemotoren en zet in op elektrisch

Mercedes focust vanaf nu op elektrische wagens. De ontwikkeling van conventionele diesel- en benzinewagens wordt tijdelijk stopgezet. Een postitieve visie richting toekomst.

Elektrische wagens zijn in de running. Dat weten we ondertussen, en dat weet ook Mercedes. Het heeft lang mogen duren, maar ook de grote autogiganten verleggen hun focus nu naar elektrisch aangedreven motoren. Naast waterstof zijn veel autobouwers ervan overtuigd dat elektrische wagens de toekomst zijn.

Mercedes focust op elektrisch

Eén van de oudste autobouwers ter wereld, Mercedes-Benz, heeft via het Duitse automagazine Auto Motor und Sport laten weten dat het zijn focus verlegt van conventionele diesel- en benzinemotoren naar elektrische motoren. Volgens het magazine heeft topman Markus Shaefer laten weten dat de autobouwer de ontwikkeling van nieuwe conventionele motoren tijdelijk stopzet. Het bedrijf zou wel nog werken aan de ontwikkeling van individuele onderdelen.

Intussen bracht het premiummerk ook bij ons al zijn volwaardige elektrische EQC op de markt. Een elektrisch aangedreven SUV met een vanafprijs van 83.430 euro. Enkel voor de happy few dus. Het bedrijf houdt het dus niet bij een loze belofte en brengt meteen boter bij de vis.

Elon Musk

Nog een leuke extra bij het nieuws van Mercedes: onze goede vriend Elon Musk feliciteerde Daimler uitgebreid op Twitter. ‘Elektrisch rijden is de toekomst, proficiat Daimler’, schreef Tesla’s CEO.

Ondertussen hebben ook Volkswagen en Porsche elektrische wagens op de markt gebracht. Volkswagen liet al weten dat het in 2026 zijn laatste conventionele wagen op de markt zou brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business