Nieuws

Fortnite en PUBG-gamers zijn gefrustreerd over fouten in iOS 13 (en zij niet alleen)

De release van iOS 13 is niet vlekkeloos verlopen. Er zouden nog heel wat problemen zijn met het nieuwe besturingssysteem. Onder andere spelers van Fortnite en PUBG ondervinden er flink hinder van.

iOS 13 is sinds donderdag 19 september beschikbaar voor de iPhone. Echter ondervond quasi iedereen die er vroeg bij was zijn iPhone up te daten, dat het nieuwe besturingssysteem van Apple nog een verre van afgewerkt product was. Zo schijnt het bijvoorbeeld heel eenvoudig te zijn om de schermvergrendeling te omzeilen. Dat is lang niet het enige dat voorlopig mis is met iOS 13. Bestanden die in iCloud waren opgeslagen gingen verloren, apps zijn nog wat instabiel en het display springt nog op willekeurige momenten van licht naar donkere modus.

Ook wie Fortnite en PUBG speelt op de iPhone, ontsnapt niet aan de malaise. Spelers ondervonden al snel dat het spel niet werkt op iOS 13. Het voornaamste probleem is dat een vingercombinatie die vaak moet gebruikt worden tijdens het spelen, automatisch een functie van iOS opent. Dit zou gebeuren wanneer spelers de ‘klauw-techniek’ toepassen. In de afbeelding hieronder zie je hoe deze beweging er uitziet. Echter opent men op deze manier een menu om tekst te bewerken. Tot grote frustratie van spelers is er ook geen manier om te voorkomen dat de iPhone dit menu opent.

 

Claw Fortnite. Afbeelding: Syn. YouTube.

Apple vervroegt update

De ontwikkelaar van de games, Epic Games en Tencent, hebben zelf al gereageerd op de problemen. Zij adviseren spelers om te wachten iOS 13 te installeren. Althans tot de volgende update van het systeem verschenen is. De eerste update van iOS 13, iOS 13.1, zou normaal pas op 30 september verschijnen, maar door de vele klachten over versie 13.0 ziet Apple zich genoodzaakt de update te vervroegen. Deze zal dan ook vanaf morgen al kunnen gedownload worden. Apple verklaart dat alle bovengenoemde problemen grotendeels zouden moeten verholpen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business