Nieuws

Twitter rolt aanpasbare lijstjes uit in nieuwe update

iOS-gebruikers kunnen sinds kort gebruik maken van overzichtelijke lijstjes in de Twitter-applicatie. In combinatie met een eenvoudige lay-out brengt de app meer overzicht.

Twitter bevat een massa aan informatie en nieuws. Het is niet zo eenvoudig om in die continue stroom van tweets een bepaald overzicht te creëren. Maar daar heeft het bedrijf iets aan gedaan. Vanaf nu is het mogelijke voor alle iOS-gebruikers op Twitter om tot vijf lijstjes aan te maken rond verschillende onderwerpen. Die lijstjes zijn een persoonlijker alternatief voor je algemene tijdlijn in de Twitter-app. Vooralsnog is de nieuwe update enkel beschikbaar voor iOS, maar vermoedelijk zal ook Android spoedig volgen.

Twitter had een idee

Het bedrijf speelde al langer met dit idee. In juni kregen bepaalde iOS-gebruikers al de mogelijkheid om deze nieuwe functie uit te proberen en vandaag kan iedereen ermee aan de slag, zo schrijven ze zelf in een tweet.

Zoals eerder vermeld dienen de persoonlijke lijstjes als een alternatief voor je algemene tijdlijn in de app. De bedoeling is dat je dus zelf je tijdlijn gaat filteren op basis van een aantal zelfgekozen onderwerpen of thema’s.  Voornamelijk op TweetDeck gebruikten veel twitteraars deze mogelijkheid al, maar nu heeft het bedrijf ook zelf door hoe welkom deze nieuwigheid is.

Maximaal vijf

De nieuwe update laat toe om tot vijf verschillende lijstjes aan te maken. Je kan kiezen om deze privé of publiek toegankelijk te maken en je kan jezelf ook aan publieke lijsten toevoegen van andere gebruikers. In de tweet zie je ook dat het sociale mediaplatform zijn lay-out heeft aangepast. Foto’s komen in de lijstjes sterker in beeld en je kan gemakkelijk swipen tussen de verschillende lijsten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business