Nieuws

Telenet doet ultieme gooi naar VOO

De strijd om de Waalse telecomoperator VOO is er één met veel verrassende wendingen. Als een duivel uit een doosje duikt Telenet plots weer op. Het heeft zijn zinnen gezet op VOO en is niet bereid dat zomaar los te laten.

De volledige historie achter de verkoop van VOO zullen we in dit artikel niet uit de doeken doen. Hiervoor verwijzen we je graag door naar het artikel dat gisteren op onze website verscheen. Om het toch even kort samen te vatten: de Amerikaanse investeringsfirma Providence is in de running om Waals telecomoperator VOO over te nemen. Het bereikte hier al een akkoord mee met hoofdaandeelhouder Nethys, maar er moet nog voor 24 oktober een akkoord tussen Nethys en andere hoofdaandeelhouder Brutélé bereikt worden om de overname definitief te maken.

Hierover zal de Raad van Bestuur van Enodia, moederbedrijf van Nethys, zich morgen in een bestuurdersvergadering over beraden. In de voorbije dagen bleek dat er vanuit Enodia geen volledige steun is voor het akkoord dat Nethys-CEO Stéphane Moreau achter hun rug om sloot met Providence. Vooral vanuit PS en Ecolo, die samen goed zijn voor een meerderheid, kwam er tegenspraak. De bestuurders van Enodia zullen dus wellicht tegen een verkoop vaan Providence. Zonder akkoord met Brutélé kan Providence kiezen de aandelen van Nethys alsnog voor een lagere prijs te kopen, of de deal in zijn geheel af te blazen.

Daar is Telenet plots weer

Providence was lang niet de enige die geïnteresseerd was in een overname van VOO. Ook Telenet aast al enkele maanden op het netwerk in Wallonië. Een overname van VOO zou immers betekenen dat zij ook de grootste speler in Wallonië zouden worden. Zo zou Telenet het eerste telecombedrijf worden dat er in slaagt de telecommarkt op nationaal niveau te domineren.

Het nieuws dat bestuurders van Enodia zelf een bom onder de deal met Providence lijken te plaatsen, doet Telenet natuurlijk in de handen wrijven. Zij zien een nieuwe kans, terwijl ze vorige week nog buitenspel leken gezet te worden door Moreau. Zij hopen via Brutélé zich opnieuw in de strijd te mengen. Telenet biedt naar verluidt een bedrag tussen 270 en 350 miljoen voor de aandelen van Brutélé.

Nu de kaarten herschud zijn, kijken we vol uit naar de nieuwste ontwikkeling. Telenet zit in afwachting van de VOO-affaire zeker niet stil: het verhoogde de internetsnelheid en introduceerde een nieuwe ‘All Internet’-formule.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business