Android 10

OnePlus komt met een primeur: De OnePlus 7T-serie zal het eerste toestel zijn dat met Android 10 voorgeïnstalleerd komt. Het nieuws komt er nadat de uitrol voor de 7-serie gisteren al van start ging.

Sinds 3 september is Android 10 officieel beschikbaar. Tot nu toe was het besturingssysteem exclusief aanwezig op alle Google Pixel toestellen. Vandaag onthulde het Chinese OnePlus in primeur dat zijn nieuwe OnePlus 7T-serie binnenkort zal lanceren met Android 10 voorgeïnstalleerd.

“We zijn enorm blij dat we Android 10 kunnen voorzien op onze nieuwste OnePlus 7T serie.” Pete Lau, CEO OnePlus

OnePlus als eerste

Ook de OnePlus 7 en 7 Pro krijgen de laatste Android-versie. De uitrol daarvan startte gisteren en zal wereldwijd in verschillende fases gebeuren. Volgens OnePlus bevat Android 10 een heleboel verschillende vernieuwingen en verbeteringen.

Hieronder een overzichtje:

  1. Verbeterde privacy en overzichtelijke locatiedeling.
  2. Leuke nieuw ontworpen gebruikersinterface.
  3. Je hebt geen knopjes meer nodig. De smartphone bedien je volledig via het scherm.
  4. Sinds Android 10 worden – net zoals in iOS – alle games op één plek gezet. Die nieuwe functie heet Game Space en voegt al je favoriete games bij elkaar.
  5. Dark mode: gebruik dark mode om de batterijduur van je OnePlus-toestel te verlengen.
  6. In de 10e versie zit ook een ‘smart reply’ functie ingebakken. Deze handige tool geeft je aanbevelingen in berichten. Wanneer een vriend je een berichtje stuurt om iets te gaan eten zal Android meteen een suggestie voorstellen met de route erbij in Google Maps.

Best wel wat leuke vernieuwingen dus en zeker de moeite om de update door te voeren indien je één van de gelukkige OnePlus-bezittters bent.

Gerelateerde artikelen

Update: Android 10 nu beschikbaar voor Google Pixel-smartphones

Zij die in het bezit zijn van een Google Pixel smartphone, kunnen vandaag vermoedelijk Android 10 verwachten. De informatie lekte via verschillende bronnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here