Nieuws

Mario Kart Tour gelanceerd: zo speel je het in België

Mario Kart Tour is gelanceerd voor iOS en Android, maar de game is officieel niet speelbaar in België. Wij vertellen je hoe je de game alsnog kunt spelen.

Onze favoriete Italiaanse loodgieter is al jaren een grote speler op de gamemarkt. Mario, vaak bijgestaan door zijn kompaan Luigi, was jarenlang een exclusief uithangbord voor Nintendo. Van de Nintendo 64 tot aan de Nintendo Wii; wilde je een game met Mario erin, dan moest je een console van de Japanse fabrikant hebben. Na Super Mario Run brak Nintendo (eindelijk) de exclusieve ban, en Mario Kart Tour bouwt hierop voort.

Mario Kart Tour in België spelen

Althans, wanneer je niet in België woont. Terwijl onze Noorder- en Zuiderburen met volle teugen kunnen genieten van Mario Kart Tour op Android en iOS, mag het spel in België officieel niet in de Play Store verschijnen. Er zijn in-app aankopen aanwezig in het spel die bij wet verboden door de Belgische kansspelcommissie.

TechPulse zou echter TechPulse niet zijn als we speciaal voor jou op zoek gaan naar een manier om toch Mario Kart Tour te kunnen spelen. De oplossing voor dit probleem is, mits je een Android hebt, vrij simpel. Je hoeft enkel de Mario Kart Tour APK te downloaden en installeren.

Opties voor iOS gebruikers

iOS gebruikers die Mario Kart Tour willen spelen, zullen iets meer stappen moeten volgen: je kunt ervoor kiezen om Apple ID regio te veranderen, of om een geheel nieuw Apple ID aan te maken met een andere regio-instelling. Voor eerstgenoemde ga je naar ‘Instelligen’ > [Je naam] > ‘iTunes en App Store’. Druk vervolgens op je Apple ID en ‘Toon Apple ID’. Hierna kun jij op ‘Land/Regio’ tikken om dit te wijzigen in een land waar Mario Kart Tour wel in de App Store staat.

Wil je liever een geheel nieuw Apple ID aanmaken? Log dan uit bij iCloud en open vervolgens de App Store. Tik vervolgens ‘Maak nieuwe Apple ID’ aan en voer je gegevens in. Nadat je alle stappen hebt doorlopen (en dus een andere regio kiest), kun je eindelijk aan de slag met Mario Kart Tour.

Regio-instellingen Nintendo Account

Om Mario Kart Tour te kunnen spelen, heb je een Nintendo Account nodig. Als je een nieuwe account aanmaakt, let er dan op dat je bij je regio Nederland instelt, anders laat de app je niet inloggen. Als je een bestaand account hebt in België, dan kan je een nieuwe account aanmaken met een nieuw mailadres of de regio van je bestaande account wijzigen. Dit kan je makkelijk doen via de accountinstellingen op de Nintendo-website. Wij raden je aan om een volledig nieuw account aan te maken met een tweede e-mailadres, aangezien dit de snelste en makkelijkste optie is.

Meer over Mario Kart Tour

Mario Kart Tour is de eerste mobiele racegame met Mario voor Android en iOS.  In de game race je over de nostalgische baantjes van eerdere Mario Kart games. Ook heeft Nintendo enkele banen toegevoegd die echt bestaan. Elke twee weken wisselt Nintendo de beschikbare banen af.

In tegenstelling tot andere Mario Kart games controleer jij je poppetje met je vinger. Deze veeg je over het scherm om te sturen. Ook het gebruiken van power-ups gaat op deze manier. Het vrijspelen van nieuwe personages en upgrades is hoogstwaarschijnlijk mogelijk door óf veel te spelen, of door echt geld te gebruiken. Op het moment van schrijven kampt het spel echter met overbelaste servers en hebben we zelf nog niet kunnen inloggen.

UPDATE: Mario Kart Tour is inmiddels speelbaar. Je moet je Nintendo-account linken voordat je aan de slag kunt met het spel. Heb je al een Nintendo account, maar is het opgegeven land in dit account België? Dan raden we je aan om een nieuw Nintendo-account aan te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business