Instagram - 1

Met de Instagram Dark Mode wordt er opnieuw een app gereedgemaakt voor de donkere modi van Android en iOS. Het gaat vooralsnog om een bèta.

Advertentie

Donkere modi van applicaties, het is een trend die dit jaar tot wasdom lijkt te komen. Nadat Google en Apple meldden dat de nieuwste versies van hun mobiele besturingssysteem beschikken over een Dark Mode, komen er steeds meer ontwikkelaars over de boeg om hun applicaties te voorzien van een donkere modus. Zo ook Facebook, dat met Instagram Dark Mode een grote stap zet.

Instagram Dark Mode

Doorgaans is het de iOS gebruiker die zich mag verheugen op de nieuwste features, maar voor de verandering is de Instagram Dark Mode nu eerst in de bèta van de Android applicatie te testen. In versie 114.0.0.24 kunnen bèta-testers aan de slag met de modus. Draait jouw Android 10 telefoon al op een donkere modus? Dan start Instagram ook op in Dark Mode.

Instagram Dark Mode
De Instagram Dark Mode foto’s zijn afkomstig van 9to5Google

Het merendeel van de tijd is de interface van Instagram volledig zwart. Extra fijn voor gebruikers van een OLED display, aangezien deze panelen bij echt zwart de individuele pixels niet hoeven te voeden. Dit heeft een positief effect op de batterijduur. De teksten en icoontjes zijn wit gekleurd, om het geheel makkelijk leesbaar te maken.

Volgens 9to5Google is de donkere modus volledig doorgedrongen tot alle features van Instagram, waaronder Direct Messages en IGTV. Hoewel het geheel vrij gepolijst aanvoelt, zou je wel nog merken dat het om een bèta gaat. Zo is de statusbalk ineens onzichtbaar als je door je tijdlijn scrolt. Het is de verwachting dat de officiële versie vrij is van zulke foutjes.

Ondersteuning en release

Ben je in het bezit van een Samsung smartphone die op Android Pie draait? Dan hebben we goed nieuws: Instagram ondersteunt ook de donkere modus van One UI, zoals de nieuwe softwareschil van de Zuid-Koreaanse fabrikant heet. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de Instagram Dark Mode verschijnt in een publieke versie voor Android en iOS.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here