Huawei

Huawei lijkt gemakkelijk verder de kunnen zonder de Amerikanen. Althans als het over de productie van 5G netwerkstations gaat.

Je kent het verhaaltje stilaan wel. Sinds mei van dit jaar staat Huawei op de zwarte lijst van de Amerikaanse overheid. Die lijst maakt dat de Chinese smartphone- en 5Ggigant geen zaken meer kan doen met Amerikaanse bedrijven, en omgekeerd.

Huawei verkleint impact

De founder en CEO van Huawei, Ren Zhengfei, liet vandaag weten dat het bedrijf al volop bezig is met de productie van 5G netwerkstations. En dat desondanks de sancties van de Verenigde Staten. Naar eigen zeggen kan het bedrijf de productie perfect aan zonder dat het daar Amerikaanse onderdelen voor nodig heeft.

Vanaf oktober gaat Huawei zo’n 5000 5G netwerkstations per maand bouwen. Zhenfei liet verder nog weten dat het volgend jaar 1.5 miljoen netwerkstations wil bouwen. Geen kattenpis dus.

We zijn al sinds augustus en september druk bezig met tests. Vanaf oktober starten we met de massaproductie van 5000 stations per maand.” CEO, Ren Zhenfei

Huawei
Oprichter en CEO Ren Zhengfei.

Emotionele band met VS

In een toelichting over Huawei’s plannen vertelde Will Zhang, topman bedrijfsstrategie, dat het bedrijf zijn banden met de Verenigde Staten niet wil opgeven. Zhang laat weten dat Huawei nog steeds emotionele banden heeft met een groot aantal leveranciers, en dat de keuze voor Amerikaanse onderdelen nog steeds bovenaan het lijstje staan.

Zhang ging zelfs verder dan dat. Hij geeft aan dat hij graag verder wil samenwerken met Amerikaanse bedrijven rondom de verlening van 5G-licenties en het verdelen van Huawei’s patenten, know-how en zelfs codes. Een uitnodiging aan het adres van de Verenigde Staten dus.

Uitnodiging

Die uitnodiging geldt als een poging om de impact van het handelsverbod de minimaliseren en zo geen marktaandeel te verliezen. In 2019 alleen al verwacht het bedrijf 10 miljard dollar aan omzet binnen te halen die uit de smartphoneverkoop komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here